Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowy laptop - nowy problem ! 17 fps - klatki !

Pancerniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie dawno dostałem nowego laptopa.

No to co ... dobra maszyna , instalujemy WoT'a !

Ale ku mojemu zdziwieniu klatkował. Oczywiście pierwotnie była grafika

wysoka , zmniejszyłem i dalej to samo. Pomocy !

Parametry komputera :

beztytuucvs.png

Ustawienia World of Tanks :

shot002dv.jpg

@edit

Grałem tylko 4 mapy. Może chodzi o zregenerowanie mapy ?

Chciałbym oczywiście , by chodził płynnie na średnich - wysokich ustawieniach

:)

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

Może podał byś dokładne specyfikacje?

Ściągnij program cpu-z i zobacz jaką masz karte graficzną.

Ale z tego co widzę to wina leży w procesorze jak wiadomo WOT obsługuje tylko jeden rdzeń więc trzeba mieć jeden a dobry a jak widzę to ty nie masz za dobrego procesora do WOT.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up Jak ty mnie wkurwiasz ... nie znasz się a piszesz. Napisałem na innym forum , odpisali że procek wymiata , mogę sobie jeszcze 10gb ram dojebać. Wystarczyło zainstalować sterowniki do karty graficznej. Wypierdalaj - nie pomagasz.

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

@Up

Trochę grzeczniej procek może i wymiata ale w grach obsługujących więcej rdzeni a jak pisałem WOT obsługuję tylko jeden rdzeń.

Nie napisałem że procesor jest słaby w ogóle tylko słaby do WOT nie trzeba od razu używać wulgaryzmów.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Pancerniak -

nie naskakuj tam, właśnie miałem pisać, że sterowniki do karty graf. bo przez to, że nie ma sterowników często zamula i nie działa tak jak powinna. Mogą Ci się rownież tworzyć artefakty.

Widzimy się na polu! ;)

Opublikowano

Typie teraz to rozjebałeś system

Ziomek Ci dobrze mówi , a ten twój laptop to chujnia a nie sprzęt

Widać że się nie znasz

Ja bym za to więcej niż 1500 nie dał ...

Zainwestuj w PCta a nie gówno ..

Oznajmiam iż na i3 2120 + hd 6850 wot lata na 180 klatkach wraz z wszystkim na full nawet antylisingiem 16x

Procek z rdzeniem 1.5 ghz ( 4 x 1,5 ghz ) + karta graficzna na procesorze no hahaha mega zakup gratulacje !

do i3 / i5 / i7 to ssie o 5 lat

Opublikowano

@up Typie to do kurwa kolegów możesz mówić.

W każdym bądź razie x53t ma też dobra kartę 6650m, więc coś u Ciebie nie tak. WOT uruchamia się na integrze a nie na radeonie (tym drugim). Nie wiem jak nazywa sie technologia przełączania kart w amd ( w nvidii to optimus ). Musisz uruchomić wota na niezintegrowanej karcie grafiki.

Może jakiś posiadacz amd sie wypowie ( bo na 99% u Ciebie o to chodzi ).

Cytat z oficjalnego forum World of Tanks , gdzie założyłem temat o takiej samej treści.

~ Userzy z mpc się chowają.

1.5 ale 4 rdzenie + turbo daje razem 2,4 baranie.

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

Na MPC połowa to dzieci, którzy chcą Ci udowodnić jak bardzo się mylisz, mimo iż masz rację, wybijając się pustym słowem 'kurwa'

Do rzeczy. Ściągnąłeś sterowniki do karty graficznej?

Opublikowano

Tak jasne, wszyscy wiedzą że wymiatam <3 .

Co do tematu, podłącz lapka do prądu to będziesz miał boost :) Miałem to samo na laptopie taty, nie ważne czy średnie czy wysokie, tyle samo fps. Po podłączeniu sprzęt był wykorzystywany w 100%.

@Filipku, brak ci doświadczenia. To samo ja robiłem, mimo iż załączałem dedykowaną kartę, wzrostu wydajności nie było. Uważam za temat do zamknięcia.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tak jasne, wszyscy wiedzą że wymiatam <3 .

Co do tematu, podłącz lapka do prądu to będziesz miał boost :) Miałem to samo na laptopie taty, nie ważne czy średnie czy wysokie, tyle samo fps. Po podłączeniu sprzęt był wykorzystywany w 100%.

Nie wszyscy, ja o tym nie wiem;D

Tak, po podłączeniu lapka do prądu dostaję mocnej dawki wydajności. Ponieważ gdy laptop jest odłączony od zasilacza przechodzi w tryb oszczędności baterii. Czyli jego potencjał nie jest wyorzystywany w 100%. Po podłączeniu do prądu mogę Ci gwarantować widzialny widzialny gołym okiem wzrost wydajności, czyli FPS. Nie tylko w WoT.

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

1.5 ale 4 rdzenie + turbo daje razem 2,4 baranie.

No i co ci da 1,5x4 jak wot wykorzystuje tylko jeden rdzeń? Pewnie nie włączałeś na dedykowanej, a na zintegrowanej. I dla tego miałeś tak mało fps.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...