Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na optymalizacje Mass Effect 1

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy istnieje jakikolwiek sposób na zoptymalizowanie gry MassEffect 1 ? Gra działa fatalnie na dobrym sprzęcie.

Opublikowano

Na starym pc miałem też problem z ME1 weż zmien rozdzielczość i wyłącz kompozycje pulpitu(windows aero)

12234.png Nie gram w MMO typu MOBA ponieważ community jest negatywnie nastawione na słabszych graczy

Opublikowano

Mam na tyle dobry sprzęt , że nie muszę wyłączać zbędnych programów w tle. A poza tym w tle mam tylko antywirusa oraz skype i inne mało wpływające na wydajność procesy Na Mass Effect 2 na wysokich detalach mam 60-80 klatek na Mass Effect 3 przy wysokich detalach 50-70 klatek a na Mass Effect 1 od 30 max 40 klatek i nic więcej. Podam jeszcze specyfikację sprzętową.

Procesor: Intel Core i7 Q820M

2098eed1bd72f7b8.jpg

RAM: 8GB DDR3

Karta graficzna: Nvidia Quadro FX880M 1GB

6082c8c4f3437b1c.jpg

Opublikowano

Zainstaluj jeszcze najnowsze stery do karty graficznej. Mozesz jeszcze zainstalować Game Booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Sterowniki mam najnowsze. Myślę , że to wina gry po prostu tak jest napisana i nic z tym nie zrobimy.

Opublikowano

Wiesz co to dziwne ja grałem w ME na moim sprzęcie na najwyższych trochę gorszy od twojego i działa ideanalnie. Może spróbuj z inną wersją gry spróbuj ściągnąć jak masz oryginała nie wiem.

Opublikowano

Faktycznie jeśli zmniejsze detale i rozdzielczość ekranu to gra chodzi płynniej ale nie jest to szczyt płynności. Gry chyba nie da się w żaden inny sposób przyspieszyć.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...