Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak np. zobaczyć w logach że ktoś gra na kamer modzie ;]?

jest jakiś tut na tabele z logami? np. command_log? bo ta tabelka mi nie dziala.

ok, tabelki znalazlem, a jak w logach zobaczyc ze ktos ma np. jakiegos hacka lub gra na obejsciu/kamermodzie?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Jak nie wiesz gdzie wpisać to w ogóle się za to nie bierz, nie ma sensu.

taka odpowiedz nie wnosi nic do tematu

cat syslog|grep "metin2mod" - znaczy tyle jak wyszukanie w pliku syslog ciągu znaków metin2mod (przy czym | - łącznie komend cat i grep)

PS. a kolega niech po prostu poszerza swoją wiedzę, wątpię byś ty Sui urodził się z swoimi umiejętnościami ;)

Opublikowano

taka odpowiedz nie wnosi nic do tematu

cat syslog|grep "metin2mod" - znaczy tyle jak wyszukanie w pliku syslog ciągu znaków metin2mod (przy czym | - łącznie komend cat i grep)

PS. a kolega niech po prostu poszerza swoją wiedzę, wątpię byś ty Sui urodził się z swoimi umiejętnościami ;)

Nie urodzilem sie ze swoimi "umiejetnosciami", ba, te umiejetnosci i tak sa na bardzo niskim poziomie. Ale jak ktos nie ma zielonego pojecia na temat najprostszych komend dotyczacych operowania plikami w linuxie/bsd to po co w ogole bierze sie za stawianie i operowanie serwerem metin co wymaga znajomosc tych najprostszych komend.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

na MPC jest też gdzieś quest, który dodaje do bazy SQL "log" wpis, że gracz x użył kamermoda i założył gildię na 1lvlu.

Quest ten nie działa tak, on po prostu sprawdza na jakim lvl zrobiłeś gildie jeśli poniżej założonego w nim poziomu to dodaje do logów wpis, równie dobrze można gildie założyć na swoim przerobionym kliencie i wtedy także doda wpis i napisze ze zrobiłeś to na KMR. Quescik całkiem dobry, ja od razu dodałem w nim automatyczne banowanie tego konta.

A co do zabezpieczeń to logi logami, ale właśnie questem można sprawdzić wiele rzeczy i tworzyć własne logi albo od razu banować nim, za dane przewinienia. Na forum jest Quest, który nadaje się do rankingu zabitych mobków, ale można go też równie dobrze stosować do sprawdzania graczy.

Opublikowano

@up, pokaż mi taki przerobiony klient, który pozwala założyć gildię poniżej poziomu, który jest ustalony na serwerze? Bo tak to zrozumiałem... Ale przyznaję rację, za pomocą questa można całkiem ładne logi zrobić używając w lua funkcji query(zapytanie_sql) lub char_log :]

Opublikowano

poczekajcie, zacznijmy od nowa:

np. jak mam serwer hamachi i chce wiedziec ze gracz loguje sie przez kamermoda to jak to zobaczyc i gdzie to zobaczyc????

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

pomoze ktoś?

np. chce zobaczyć jak ktos na moim servie hamachi gra na modzie to jak to zobaczyc i gdzie? bo są niby jakies logi od tego, to jak je zobaczyc i jak to odczytac ze ktos na kamerku pyka?

Opublikowano

pomoze ktoś?

np. chce zobaczyć jak ktos na moim servie hamachi gra na modzie to jak to zobaczyc i gdzie? bo są niby jakies logi od tego, to jak je zobaczyc i jak to odczytac ze ktos na kamerku pyka?

Opublikowano

cat syslog|grep "metin2mod"

Nie dostałeś odpowiedzi??, człowieku co ty chcesz instrukcje, napisałem nawet o co z tym chodzi i tez mało.

Tu masz parę linków a na następny raz rusz głową!!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grep

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cat_(Unix)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Polecenia_Unix

http://debian.linux.pl/threads/6115-Korzystajmy-z-możliwości-jakie-daje-grep

Równie dobrze jak to za mało to możesz zalogować się sam przez KamerModa a następnie skopiować pliki syslog z game z serwera na kompa i głupim TCUP poszukać w plikach tekstu "metin2mod".

PS teraz zaczynam rozumieć pewne osoby.

Jak nie wiesz gdzie wpisać to w ogóle się za to nie bierz, nie ma sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...