Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dobrego i taniego supporta

Oliskon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy od twojego ad carry ponieważ istnieją supporty które grają offensywnie i które grają normalnie.

Twich + Nunu ładnie ze sobą pogrywają a nunu jest naprawdę dobrą postacią w last game slow z q slow z ulti mimo to ulti łatwo przerwać Nunu ładnie może także kontrować solo topa jak i grać w jungli gdzie jest juz gorszy jest dosyć uniwersalny ;]

Graves + Janna jak się nie mylę (mogło coś mi się pomylić) to Janna ładnie supportuje Gravesa podobnie jak w late może wpłynąć na team fighty.

Soraka nie wiem z kim się sklepać może ale w early jest dobra potem już jest że tak powiem kupą.

Ashe + Nidale pary razy widziałem takie coś ale uważam że Nidale jest słabym supportem.

Sona , Taric, Alistar według mnie to są offensywni supportowie których push może czasami zaboleć groźnym gankiem .

Opublikowano

@up

Supporci są w offensywni? Dlaczego napisałeś że Sona jest offensywanym supportem a np. nie Janna? To nie ma znaczenia i zależy od stylu gracza nie postaci. Zaboleś gtrożnym gankiem? TO jest chhyba joke bo supporci kupują wardy no nie? NW co chciałeś w ten sposób wytłumaczyć support to support. Z tymi doborami to może i racja ale ZALEZY JAKIEGO SUPPORTA WOLI GRACZ a nie champ. Przeciez dobry jest tez blitz z graves'em? soraka z ezre? bez sensu te twoje dobory.

@Olikson

Nie ma najlepszego supporta, każdy robi co innego i daje inne możliwości teamowi.

Tani i dobry no to można wymienić wszystkich ale dobra jest Sona z jej akordami i ultem w teamfightach -3150IP, możesz kupić też Taric 1350IP, Soraka 450 IP, Nunu 450 IP, Blitz 3150 IP, Lulu ale to już 6350. Mało popularnym supportem jest Ashe, ma Slowa, ulti stunuje, strzałe aka CV i golda za CS ma team.

Opublikowano

Mysle ze jednym z dajacym najwiecej frajdy supportem jest blitz ^^

Tworzy swietne polaczenie z gravesem i nie tylko.

Moge Ci takaze polecic nunu (najlepiej z kog'mawem) leone (z corkim lub ashe) i janne (a tu juz prawie z kazdym ad carry)

"If i can do it tomorrow I won’t do it today!" Toshino Kyouko

Shaharr.png

Opublikowano

Ja polecam sone+ashe, albo blitza+ezreala/kennena/twicha/vayne. Ja supportuje od dawna dwóm kolegom i zazwyczaj (narazie elohell) na linii jest 10/1 dla nas.

Opublikowano

Taric jest dobrym supportem i tanim.

W miare mocny heal, stun, dodaje pancerz i magic resist.

W TF też się dobrze sprawuje.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

On chce taniego supporta a wy mu podajecie blitza leona sone...

Co do supportów to nie ma najlepszych, każdy ma inną synergie z innym ad.

Ale z tanich polecam nunu:

+obniżenie AS, MS

+zwiększenie AS, MS

+ulti, które potrafi walnąć ogromny dmg bez AP

+przyjemnie się nim gra

Opublikowano

Mysle ze jednym z dajacym najwiecej frajdy supportem jest blitz ^^

Tworzy swietne polaczenie z gravesem i nie tylko.

Moge Ci takaze polecic nunu (najlepiej z kog'mawem) leone (z corkim lub ashe) i janne (a tu juz prawie z kazdym ad carry)

Według cb np. blitz nie dobry supportem dla np.dravena?

Proszę was pisałem już że to bezsensu że wy mówicie że np. leaona koxi z corkaczem itd. NIe ma takiego czegoś, każdy support jest dobry dla każdego Carry. Może i jest dobre połączenie nunu i kogiem ale że nunu daje mu asa itd to np blitz tez może supportwać dobrze i nawet lepiej kogowi. NIE ISTNIEJE TAKIE COŚ, WSZYTKO ZALEŻY OD GRACZ, JAK DOBRZE GRA SUPPORT CARRY, I JAK GRAJĄ PRZECIWNICY.

Opublikowano

Jeżeli posiadasz Alistara to polecam Ci ogarnąć go,jest jednym z lepszych supportów ze względu że wręcz spamuje swoim CC.

Opublikowano

alistar jest dobry jak go masz naucz sie nim grac

polecam z tanszych nunu , sorake i sone (szczegolnie ja na swoje akordy i i ulti stun naprawde godna uwagi)

­

Opublikowano

Janna jest dobra z ulti odpycha all enemy jak uciekacie np. 2vs5 i Q w gore wywala

Pozdrawiam Adikulu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...