Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Jaki typ serwera wolicie ?

MineCrafterPL^^

Jaki typ wolicie?  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Typy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo lubię serwery FB+survival

lecz ostatnio poszukuje bardzo dobrego serwera RPG (bez skutku)

Jak będziesz miał już serwer napisz mi na priv.

Chętnie zagram.

Opublikowano

Dergeld, a co powiesz na FB + SURV + RPG z LWC, ale możliwością blokowania rzeczy tylko na SWOJEJ działce :)?

Udzielam pomocy na PW

Pozdro dla zioma _Lupo_101 :>

DAJ LAAAJKA

Opublikowano

Jeżeli to ma być serwer RPG+Survival to musisz ustalić czy to będzie w stylu nowoczesnym czy średniowiecznym ,ale ty chcesz wgrać bronie co stanowczo odradzam chyba ,że chcesz zrobić serwer postapkaliptyczny lub wojenny (czyli blue vs red dwie drużyny i nawalanka zdobądz flage i takie tam)

Ja odradzam wgrywanie modów gdyż niektórych ludzi to odstrasza ,że muszą pobierać paczkę z modyfikacjami.

Najlepiej dać RPG + FB ale tak żeby było większe parcie na RPG a nie tylko Jobs i dzialki z admin shopem

Extra biomes?

Tak to bardzo dobra modyfikacja jeżeli chcesz zrobić RPG

Polecam

Opublikowano

Jak może być ku*** FreeBuild + Survival?! To są 2 całkiem inne!!!

Ja osobiście chciałbym FB + Mody. Jak chcesz robić Survival, Fb, Rpg itd. to jeb*** sobie w łeb młotkiem i idź spać! Bo takich serwerów jest pełno! A z działkami (tylko żeby były duże) i modami nie widziałem nigdy!

Opublikowano

Sebastian1882

Survival+FreeBuild to jest coś takie ,że dostajesz działke i sam zbierasz materiał /surowce na dom ale na oddzielnej mapie (surowcowej).

Opublikowano

@up2

Ale czy coś takiego się szybko nie znudzi ? Bo ja myślę żeby zrobić serwer MINIrp + surv + mody, czyli był by to serwer z epicką naprawde mapką na której panowały by czasy nowoczsne, czyli żadnych podziemnych i naziemnych kryjówek tylko nowoczesne imperia... Czyli ten mod na epicką mapke możne by było dołożyć mod na helikopter ... na bronie :) i różne takie "nowoczesne" rzeczy ... Czemu "mini"rp, ponieważ zdażały by się takie rzeczy jak MobArena czy inne takie ... , ale nie było by działek dla graczy.

Lecz niestety nadal musze czekać na wyjście tych modów.

Zrobiłem tą ankiete żeby stwierdzić jaki typ najbardziej lubicie. Czy ten pomysł co opisałem w tym poście jest dobry ? :)

2ahcxzt.gif
Opublikowano

Ja proponuje Survival na modzie Extra biomes :) lub surv + RP na tym modzie

Udzielam pomocy na PW

Pozdro dla zioma _Lupo_101 :>

DAJ LAAAJKA

Opublikowano

Nie chce być chamski ale napisze ci parę fajnych opcji na serwer

Spawn powinien on być na oddzielnej mapie niż działki i być duży najlepiej żeby to była mapa płaska a wokół spawn mogą być budowle graczy których kreatywność rospiera.

Dzialki mi osobiście nie podobają się serwery na których działki są przy sobie ułożone w lini prostej.Zrób odzielną mapę najlepiej na równinie ustal warp domy albo warp dzialki gracze którzy będą się tam warpować będą mieli do dyspozycji sporą równine na której będą się budować i dopiero na gotowy dom dostaną cuboid.Lecz musisz zapewnić graczy ,że każdy gracz który rozwali im dom dostanie BAN za grief

Dzialki powinny być płatne w zależności od rozmiaru kase można było by zdobywać sprzedając itemy w admin shopie lub zdobywając z pluginu Jobs.

Koleją rzeczą jest to gdzie ludzie będą wydobywać surowce najlepiej zrobić znowu dwie mapy jedną surowcową a drugą survival (na survival PVP on).Na survival jak to było na jakimś serwie budowało się zamki gildi(frakcji) które gracze tworzyli na serwie i gdy takowy zamek powstał gracze ustalali sobie /set home i mieszkali sobie tam stale go dobudowując.

Do utworzenia innych map polecam plugin Multiverse.

Ale się rospisałem.....myślę ,że pomogłem a jeśli nie to proszę o konstruktywną krytykę.

Opublikowano

Ja lubię tradycyjne Freebulid. Grałem na FB od początku i jeszcze mi się nie znudził.

Tylko błagam nie rób kolejnego Surv + Frakcje... kez_03.gif

Wszyscy to teraz robią, już mam tego serdecznie dosyć, całe miasto w claimach...wez.gif

Podsumowując ja bym chciał FB albo dobry RPG. ;)

Opublikowano

Tak masz racje teraz to tylko survival+frakcje aż mi nie dobrze od tego ja szukam serwera z naciskiem na RPG ale nic takie niema.

Ludzie pewnie powiedzą ,że za dużo bawienia się z pluginami w tworzeniu takowgo serwera.

A wystarczy chcieć.

Same lenie ....

Opublikowano

ehm ... :/ właśnie mnie koledzy namówili na survival + frakcje ... :/ i już mapke zrobiliśmy nawet kurcze, ale dołoże do tego różne gry mobarena itd... miasto jest malutkie spawn epicki... :P mam zamiar dodać pare mapek z fajnym krajobrazem i jakoś to przekrztałcić w RPG. :)

ip: s41.mineserv.eu:23299

Chętna pomoc w pomysłach co dodać i co usunąć :) kolejny serwer wyjdzie jak wyjdą mody (to będzie serwer taki jak opisałem w pomyśle) i oczywiście jak znajdą się na niego fundusze :)

ps. Szukam pluginu dodającego klasy postaci ... takie jak mag, łucznik itd.. wiem że takoby istnieje :)

2ahcxzt.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...