Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina vs Akali

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-695838-0-23632000-1345104797.png

Postacie: Katarina vs Akali

Zależy mi na: Dobrym DMG, dość dobrej wytrzymałości i dużo killach

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci.

Opublikowano

Kata po reworku zdaje mi się ż ma dosyć duże dmg

Katarina:

+Wyjefajna pasywa, jak będziesz miał killa albo asyste to skille ci si odświerzają i możesz dalej nadupczać (ultio połowe CD)

+Fajne Q, duże dmg, niezły haras

+Dobre E jako dmg dealer, ale także dobre do ucieczki

+W wokół siebie

+Ulti który bije 6 ostrzami 3 osoby koło cb

Akali

+Q duże dmg

+W slowuje oraz jesteś nieizialny w tym okęgu

+Pro ulti, możesz użyć go 3 razy w odstępach czasowych 1 sekundy (masz 3 ładunki max, dostajesz ileś co xxx sek.)

+Z odpowiednimi itemami robi rozpierdol (moc trójcy [shen], miecz-pistolet hextech, jakoś tak)

+E fajne do farmy

Licze na lajka'a :D

Opublikowano

post-695838-0-23632000-1345104797.png

Postacie: Katarina vs Akali

Zależy mi na: Dobrym DMG, dość dobrej wytrzymałości i dużo killach

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci.

Tak jak Up jesli ci zalezy na duzej wytrzymalosci to akali jest troche twardsza oraz ma latwiej w ucieczce niedosc ze ma niewidzialnosc w polu to jeszcze moze uzywac ulti na potworkach

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Akali ma większy zasięg na dasha, jednakże kata może się tepnąć również do sojusznika, warda, a nie tylko do przeciwnika.

@Krysian pasywa nie odświeża ulti o połowę, bo tylko 10 sekund, a CD ma 60/55/50.

Jeżeli chodzi o moje zdanie to katarina po reworku będzie robiła o wiele więdzej na midzie od akali. Przede wszystkim dlatego, że już od 1 lvl jej sztyleciki odbijają się od razu od 4 celów. Akali zawsze była na midzie słaba do 6 lvl, potem robiła siekę. Jeżeli mam do wyboru ją i katę, to jednak wybieram tą drugą.

Opublikowano

Katarina to szybki zabójca, ale nie przydatny na rankedach. Może pożreć wszystkie kill'e, a gówno będzie robić w late chyba że ogarnie focus na nią i carry'ego oraz zhonay. Łatwo przerywalne ulti, chociaż po zmianie W może będzie w miarę.

Mimo to polecam Akali. Doskonała na rankedach, op DMG - ogarnij ją na mid'zie i jesz.

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Katarina moze ma te kille ale na rankedzie jak uzyje ulti to leca na nia stuny podrzucenia itd. Akali op champion na rankedach boska na midzie dobre ganki z mida + op dmg eliminujesz ad carry i pozniej ap i tak naprawde to 50% teamfightu

1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...