Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][Pytanie] Od czego zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam problem ponieważ wkurwia mnie to że privy które są bardzo dobre nie startują. I właśnie mam tego dość. Chcę postawić swój serwer. No ale do tego to trzeba mieć jakieś informacje jak, gdzie, dlaczego itd. A więc czy ktoś może mi wytłumaczyć jak zacząć itd. Nie znalazłem tut'a i chciałbym zacząć od razu od dedyka. Mam tam troszkę kasy to na testowego mógłbym się skusić. Nie wiem może jeśli ktoś zechce mi pomóc to proszę o kontakt, albo jakiś Tut. Chodzi mi o to aby ktoś mi to objaśnił. A jeśli nie masz nic mądrego mi do powiedzenia to nie pisz ;)

pozdrawiam tRaViS

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Znajdź dobry team.Jeśli masz pieniądze na maszyne to technicy napewno będą.Znajdź jeszcze jedną osobe która zna sie na tym co robi to pomoge ci.Najpierw kupujesz dedyka/vps i musisz wgrać pliki serwerowe.:D Tyle to raczej wiedzą wszyscy.Nie chce mi sie za bardzo tłumaczyć bo było by tego duuuuuuuuuuuuuużo.

nanicz.png

Opublikowano

Właśnie wiem ;) A czy trudno zrobić pliki serwerowe? Robiłem cs i mc ale mt2 to raczej trudniejsza sprawa. Dziękuje i czekam dalej ;)

Opublikowano

Znajdź dobry team.Jeśli masz pieniądze na maszyne to technicy napewno będą.Znajdź jeszcze jedną osobe która zna sie na tym co robi to pomoge ci.Najpierw kupujesz dedyka/vps i musisz wgrać pliki serwerowe. :D Tyle to raczej wiedzą wszyscy.Nie chce mi sie za bardzo tłumaczyć bo było by tego duuuuuuuuuuuuuużo.

zacznijmy od tego że pierw trzeba zainstalować porty i mysql potem sf ;)

@topic

Jeżeli nie robiłeś tego, i nie wiesz to nawet nie kupuj.

Opublikowano

zacznijmy od tego że pierw trzeba zainstalować porty i mysql potem sf ;)

@topic

Jeżeli nie robiłeś tego, i nie wiesz to nawet nie kupuj.

Tak to się wgl. nie nauczę ;)

Opublikowano

Ja bym Ci radził zrobić pierw hamachi dla siebie i paru kumpli i tam testować swoje pomysły itp a jak już bd coś potrafił to brać się za dedyka ;) Chyba, że Ty bd tylko sponsorem a inni bd odwalać robotę ;)

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/ dokladny tut jak postawic;]

jezeli chcesz sie pouczyc zaczni od vps na exone.pl za 19zl. do testow ci styknie

ja mam a exone.pl za 19zl tylko do zabawy GM bo nie mam kasy ani na ekipe ani dedyka;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...