Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postać dla początkującego

VitiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczynam swoją przygodę z LoL`em (Ściąga mi się właśnie) i chciałbym was prosić o Podpowiedź, kim najlepiej zacząć + podać Build itp... Oraz jak ktoś by mógł o wytłumaczenie mi wszystkiego : ) Polecą Like!!!

Opublikowano

polecam Ashe

polecam master'a yi albo ashe duży dmg i dość łatwi do opanowania

strona z buildami

solomid.net

mobafire.com

A czy to prawda że Ashe to support ? czy się mylę ?

Opublikowano

mylisz sie, Ashe to "AD Carry" AD = Attack Damage, dodatkowo z permanetnym slowem oraz ze stunem, a co do buildow to polecam lolpro.com oraz solomid.net bo na mobafire polowa buildow jest mocno przeterminowana

pamietam ze ashe byla pierwsza postacia jaka kupilem, teraz juz praktycznie nia nie gram no ale wciaz ten sentyment pozostaje, w sumie gdybys powiedzial na jakim "typie" postaci ci zalezy/co chcesz wnosisz do swojej druzyny to byloby latwiej

Opublikowano

Ashe może być również supportem.

kazda postac moze byc supportem i tego nikt nie jest w stanie zanegowac, ale czy na pewno w tej roli jest najlepsza?

Opublikowano

mylisz sie, Ashe to "AD Carry" AD = Attack Damage, dodatkowo z permanetnym slowem oraz ze stunem, a co do buildow to polecam lolpro.com oraz solomid.net bo na mobafire polowa buildow jest mocno przeterminowana

pamietam ze ashe byla pierwsza postacia jaka kupilem, teraz juz praktycznie nia nie gram no ale wciaz ten sentyment pozostaje, w sumie gdybys powiedzial na jakim "typie" postaci ci zalezy/co chcesz wnosisz do swojej druzyny to byloby latwiej

Dziękuję za taką wypowiedź :P Like dla Ciebie.

Chodzi mi o jakąś postać na dystans,ale dla początkującego(tania)... Ogólnie nie lubię magów, ale jeżeli nie będzie wyjścia, to i magiem zagram .

Opublikowano

Ashe to typowy AD carry, ale może też być supportem (ma slow, stun ult, golda co CS, i strzałe ala CV), wszyskto wskazue ze to support, ale moim zdaniem lepsza jest ala AD carry.

Opublikowano

Jak by się zastanowić to wszystkie jej skille są supportojące.

Q - slow

W- slow

E - sokół, coś jak cv

Q -> stun

Może być bardzo dobrym suporrtem. Oczywiście zazwyczaj gra się nią jako ad carry, ale ma większe predyspozycja do bycia supportem niż "każda inna postać".

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Ja mogę polecić jeszcze Annie. Idziesz nią na mida=środkowa linia. Składasz nią AP=Ability Power=Moc umiejętności. Konkretne buildy najlepiej na solomid.net

@up tak, ona jest AD Carry. Nigdy nie widziałem jej nigdzie indziej. Kiedyś na midzie, ale też pod AD.

nf5l38.jpg
Opublikowano

Ja mogę polecić jeszcze Annie. Idziesz nią na mida=środkowa linia. Składasz nią AP=Ability Power=Moc umiejętności. Konkretne buildy najlepiej na solomid.net

@up tak, ona jest AD Carry. Nigdy nie widziałem jej nigdzie indziej. Kiedyś na midzie, ale też pod AD.

Dziękuję. łap Like`a .

Pogram sobie Ashe i sprawdzę tą Annie.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Opublikowano

JA zaś wolę sivirke niż ashke . Racja nie ma tego slowa , lecz ma bardzo fajne Q gdzie wyrzuca swój dysk zadając ciekawe obrażenia na W ma ciekawego rykoszeta którym traia pare celi na raz na E ma tarczę która sie na prawde może przydać zrozumiesz jak bd mieć na lini w wrogiego blitzcrank'a u i ulti czyli R gdzie dostaje super speed atacku i speed movement ;) A jak byś se uzbierał 1350 ip czy też zasubskrybował kanał riota na youtub'ie to masz tristanke ze skinem a tristanka już na prawdę wymiata (jak się ją ogarnie oczywiście ). A co buildów to polecam "solomid.net"

Opublikowano

Bierz mastera.

Bardzo łatwy do ogarnięcia, build taki mniej więcej (na 1 lvl wymiatasz odrazu)

Butki Berserka

Widmowy Tancerz

Czarny Tasak

Krwiopijec

Infinit

+ Co tam chcesz..możesz dać jeszcze jednego krwiopijca.

;)

Na ashe jest w zasadzie taki sam.

Tyle że ona dystansowa.

1358504244-U713459.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...