Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak ikonek win 7

UKI_^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano mam pewien problem a mianowicie jakby nei działają mi ikonki programów/niektórych folderów. Miałem przez jakiś czas zainstalowaną skórke programem hyperdesk i dzisiaj to odinstalowałem i teraz tak to wygląda... na pulpicie jak i np ikona dysku c itp.

wtfmi.png

próbowałem zwiększać zmniejszać ikony restart komputera usunąć desktop.ini odświeżać i nic. Może macie jakiś pomysł co na to poradzić? Na drugim profilu ikony są normalne

//Po ustawieniu w opcjach dopasowywania normalnego wyglądu folderu wygląda tak samo

Opublikowano

Możesz przywrócić system, ale to rób w ostateczności, jeśli nikt Ci nie pomoże.

Start\Wszystkie Programy\Akcesoria\Narzędzia Systemowe\Przywracanie Systemu

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

do tego nie trzeba aż programu wystarczy skasować plik IconCache.db w katalogu Ustawienia lokalne swojego profilu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No okej a gdze dokładnie te ustawienia lokalne? W moich dokumentach tego nei widze. TuneUp niestety nie pomogło, jednak program przydatny dzięki.

// oke mam chwila

No i nic. Nie wiem co ja robie źle usunąłem IconCache.db restert kompa i nic.. Włąściwie to dam rade bez tego albo stworze nowy profajl. Jak sie nie da to nie. olać

Opublikowano

qrde, ciekawe...

mam to samo po zainstalowaniu aktualizacji windowsa :/ jakaś ikonka przysłania ikonę oryginalnego programu

rozwiązanie :

1. Otwórz Edytor Rejestru, program REGEDIT.EXE.
  2. pozukaj klucz :
  3. HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile i usuń z wartość IsShortcut
  4. HKEY_CLASSES_ROOT\piffile i usuń z wartość IsShortcut
  5. relog na konto i MASZ bez :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

O łał jesteś mistrz, rly. na pulpicue wszystko wróciło do normy ale po wejściu w mój PC ikonki dysków i folderów w środku nadal takie same. Ale gites że na pulpicie okej. Dzieki wielkie. może po następnym testarcie albo coś się tamte poprawią też.... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...