Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ClientMaster

Perkal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was ;]

Natchnęło mnie, aby zacząć naukę edytowania klientów, tylko nie wiem od czego zacząć, prosiłbym w tym temacie o wypowiedź doświadczonych osób + może podesłanie jakiegoś poradnika, a może nawet ktoś chciałby mnie podszkolić przez gg lub skype,z góry dziękuję.Za pomoc dam + :)

Opublikowano

hmm pierw na mpcforum poszukaj co jaki plik odpowiada np pc2,pc itd potem file archiver i popatrz co jest tam(powypakuj sobie ) i popatrz jak wpisy są robione

np by zbrojki działały trzeba dodać je do pc2 lub PC i dodac wpisy w root w np assasin.msm(dla ninja) oraz do item_proto w locale i item_list(tutaj chodzi np id[TAB]jaki przedmiot np. armor[TAB]icon/.../ikona.tga oraz w icon ikony^^

itd.

1351550102-U700511.jpg
Opublikowano

Witaj.

Ja polecam Ci zacząć od czystego Clienta 2008/09/11/12.

Wtedy bardzo łatwo można się nauczyć obsługi Clienta i dowiedzieć się gdzie co jest.

Wystarczy z najść jakiś serwer hamachi lub dedykowany który jest dostępny 24/h albo bardzo długo.

Pobierz ich Clienta i czystego Clienta.

Tutaj masz Link : http://www.mpcforum.pl/topic/451446-tutco-znajdziemy-w-folderze-pack/

Jest opisane wszystko co masz w którym pliku folderu /Pack.

Gdy chcesz dodać Broń to w chodzisz w ^Tutorial i sprawdzasz gdzie ją trzeba dodać.

dobrze jest też uczyc sie na gotowych tutorialach które można znaleść tutaj:

http://www.mpcforum.pl/forum/314-metin2-tutoriale-i-download/

POLECAM:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...