Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[H5][Pytanie] Bohaterowie i ich umiejętności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam pewien dylemat, bo zastanawiam się w jaką stronę powinienem rozwijać umiejętności u sswojego bohatera. Jakieś rady? Głównie chodzi mi o LOCH i AKADEMIE. Loch - Czarnoksiężnik, to głównie posługuje się magiąm czyli potrzebna jest mu siła czarów. Rozwinąłem akutalnie u niego [1 Magia Zniewalająca], [2 Szczęście], [3 Magia Zniszczenia], [4 Magia Światła], [5 Magia Przywołania], [6 Magia Mroku] Tak, żeby był on mistrzem posługiwania się magią. Żeby mógł "bufować?" swoje jednostki wszystkie naraz, bądź rzucać czary Magii Mroku grupowo. No ale tak się zastanawiam, co z np. oświeceniem, czy talentem magicznym? Może wypadałoby wpleść te talety za np Magie Mroku i Przywołania lub Światła? No i jak tu rozwijać u typka z Akademii? Wziąłem Mistrza Golemów, bo jak wiadomo co 2 poziomy dodaje +1 atak i obrone, co się im przyda jak sami zaatakują kogoś, czy ktoś zrobi Kontraatak. Od lochu wziąłem Sinitara.

Edit: Może lepiej wziąść Jak teraz jak patrzę Yrwanne? Ma Magie Zniewalającą i Oświecenie, które co 4 poziomy dodaje nam do 1 do n aszych statystyk. A nasza bohaterka dodaje +1 do ataku i obrony krwawym dziewicom i furiom co 2 poziomy, a jak wiemy jak jest ich trochę (jednostek tych) to są dobre .. Podsumowując wychodzi mi 39 siły czarów , 40 poziom bez żadnych artefaktów. No a doliczmy sobie 1: Czaszke Markala (5 wiedza, 5 siła czarów), 2: Szate Sar-Issua (6 siły czarów), 3: Naszyjnik z zębów smoka (3 siły czarów), 4: Runiczny młot (2 siła czarów, 2 atak), Nagolenniki (3 siła czarów) + Do tarczy ta oświecenia czy coś, jak mamy je rozwinięte, to dodaje nam 3 do siły czarów, to razem jest ... 39+5+6+3+2+3=39+19=58 siły czarów. Ew. 68 jak mamy atak na bazę i mamy łzę ashy. No, a do AKADEMII pomoże mi ktoś? :P CHyba, że możecie do artefaktów coś doradzić. Dodaje sobie je kodem jak i lvl, gra staje się ciekawsza. No i jakie ew. jeszcze moce do Yrwanny prócz [sZCZĘŚCIA/MAGII ZNISZCZENIA/TALENTU MAIGCZNEGO/MAGII ZNIEWALAJĆEJ/OŚWIECENIE] Zostaje nam 1 wolny slot.

Edytowane przez F_P_S
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

akademią ... talent magiczy weź bez niego ani rusz... za magie mroku bo jak nie znajdziesz zamku nekropolis to po co ci np magia mroku? bez implozji itp?

tumblr_ltj9tecPg71qlaozdo1_500.png