Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pyt] Jaka klasa najlepsza?

a.silva97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak naprawdę każda klasa ma swoje + i -. Zależy bo np. medykiem strasznie szybko nabija się lvl, a szturmowcem zdobywa się dużo killi....

Opublikowano

Ale nie mi o to chodzi ze ja chce klasy rozwijac po koleji... Np. 1 medyk 2 szturmowiec...

Wiec od jakiej klasy radzil bys mi zacząć zeby odblokowac te specjalizacje i inne... wiesz o co chodzi ;p

Opublikowano

Ja zaczynałem od technika, jakoś w BF BC 2 najbardziej mi się upodobał. Tak naprawdę równocześnie grałem i technikiem i snajperem.

Opublikowano

Ja najpierw wyrobiłem snajpera (najprzyjemniej mi się grało)a teraz expię Szturmowca i Mechanika ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

@2UP

Wystarczy strzelać w głowę :D ja narazie mam 13 lvl i nic nie wiedzialem o żadnej amunicji magnum (?)Może mi ktoś wytłumaczyć o co biega ? :D

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

amunicje magnum odblokowywuje sie od 15lv, daje ona o wiele wieksze dmg. Nie tylko karabinowi wyborowemu ale tez innym.

I jeszcze chcialem sie zapytac co to jest to np. [PKBP] przed nazwa?

Opublikowano

Najlepszy pistol m1911(jakos tak;f), a wg mnie najlepsze bronie ma mechanik, sa mega, z daleka jak i z bliska niszcza system, mozna strzelac z biodra i do tego z tlumikiem <3. Szturmowiec niezbyt mi sie podoba, jak ogarniasz, to tez dobry, ale z biodra nie opplaca sie strzelac, jak i full auto, bo nic nie trafisz(btw, jego 1 broń jest naprawde dobra). Medyk ma z biodra taki rorzut, że nic nie trafisz, ale przy przyblizeniu jest bardzo dobra, mozna walic bez problemu full auto, nawet z daleka. A snajper rozpierdala, z daleka(wiadomo dlaczego), jak i z bliska(widzisz goscia, przyblizasz, strzelasz obojetnie gdzie i koles martwy:)). Podałem jak sie zachowuje wiekszosc broni dla danej klasy, bo wiadomo są niektóre wyjątki.

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Plusy mechanika: Rozwala tanki, śmigła (wystarczy pistnam, większość nawet nie wie co to flary), na trybie hardcore w walce z piechotą mając UMP w łapie jest lepszy od szturmowca, może naprawić swój pojazd jak się ropada.

Minusy: Hmm, ciężko znaleźć. Myślę że jednym z minusów jest to że szybko ammo do RPG i pistnama się kończy.

Ocena: 9/10

Plusy szturmowca: Rozdaje amunicję, ma granatnik podwieszany dzięki czemu świetnie rozwala budynki a także granaty dymne co są bardzo dobre do atakowania przekaźników. Jednak jedyną według mnie dobrą bronią w przeciwieństwie do mechanika jest M416 (chyba że mamy odblokowane G3)

Minusy: Mała ilość dobrych broni, przeciwko tankom ma malutkie szanse chyba że ma C4. Mała ilość wbijanych punktów bo za leczenie i niszczenie czołgów ma się z pewnością więcej niż za 5 killi.

Ocena: 6/10

Plusy medyka: Kopalnia pkt przy leczeniu i reanimacji, przywraca kupony atakującym w trybie gorączki (jak zreanimuje) KM strasznie niecelne na bliskie odległości ale na Hardcore tego nie widać (bo z bliska częstwo nie zdążysz włączyć celowania) Przy celowaniu baardzo celne pukawki. W dodatku dobrych broni ma dosyć dużo (MG36, RKM XM8, M60, MG3) Jednak przeciwko tankom nie ma kompletnie szans żadnych.

Minusy: Nie ma żadniutkich szans z tankiem, bez celowania słabiutkie bronie w powodu rozrzutu (ale z celowaniem są wyśminite)

Ocena: 8/10

Snajperem nie gram więc nie jestem w stanie ocenić

LOL

Opublikowano

Jednak jedyną według mnie dobrą bronią w przeciwieństwie do mechanika jest M416 (chyba że mamy odblokowane G3)

Ocena: 6/10

Z tym sie nie zbyt zgodze, duzo zalezy od skilla. Wg mnie b. dobra jest ta 1 broń, którą mamy już na poczatku, ostatnio na team DM miałem tym staty 29-12 i dla mnie jest wysmienita. Dobry jest też aug, czy f2000

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Snajper dla mnie może nie stwierdzę, że najlepsza klasa, ale najlepiej mi się nią gra (na 8700 killi mam prawie 3900 killi z GOL Sniper Magnum hehe). Zależy ogólnie od sytuacji... twórcy gry zawsze, w każdej grze starają się wyważyć klasy tak, aby miały podobną siłę rażenia i wogóle, jeden jest lepszy w tym, drugi w tym. Tak już jest, przyzwyczaisz się... ja w ciągu jednej rundy gram conajmniej 2-3 klasami, chyba że nie zginę :P

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano
Tylko że właśnie nie lepiej poczekać do 15lv i mieć amunicje magnum i dopiero snajpera wziasc? Bo tak to lipa...

To po co się pytasz ? Ja gra bez magnuma często sniperem i żyje,mam się dobrze.

Nie ma która najlepsza,jeden będzie wymiatał mechanikiem 30:0 a drugi w przeciwnej drużynie będzie miał sniperem 45:3...

/link poza MPC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...