Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Rozwiązany NAT

Kraass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wielu graczy ma problemy z natem z naprawde różnych przyczyn i nie można się łączyć ze znajomymi ja również miałem taki problem, ale udało mi się go rozwiązać przez własne testowanie m.in moje rozwiązanie na nat jest bardzo proste

- Trzeba poprać program hamachi ( obojętnie która wersję, ale najlepiej żeby mieć tą samą co znajomy )

- Stworzyć sieć

- Podac koledze aby do niej dołączył i przed włączeniem gry trzeba być połączonym na hamachi i mieć je włączone :)

To jest moje rozwiązanie i działa jak narazie w Mw3, Mw2 może się komuś przyda może nie :)

76561198048736832.png

Opublikowano

To działa wszędzie ponieważ dodaję dodatkowe łączenia , które są prywatne , ale na global nie ma sensu bo przypadkowych ludzi nie dodasz na hamaka , w dodatku hamachi może przylagować grę

Opublikowano

ale grając ze znajomym np masz kolegów z osiedla grających a Ty masz nat ograniczony.. i nie możesz po prostu dodaje się do hamachi i się gra: ) ja wiem, że to będzie działać bo daje łącze.. dlatego spróbowałem :)

Hamachi nie robi lagów przynajmniej mnie.. :D a poza tym jak chcesz grać mecz typu demolka nie musisz bo znajdzie.. ESL masz serwery... PCW aby nie dodawać do hamachi przeciwnników hostuje Twoj kolega z teamu który jest w hamachi.. i ma nat otwarty ;]

76561198048736832.png

Opublikowano

ja dzisiaj 3 godziny sie bawilem z portami dodalem wszystkie mozliwe z COD i w MW2 mam otwarty a w MW 3 zamkniety wale to gram normalnie tylko ten napis mnie razi i niektorzy narazie tylko 2 ze steam nie moze dolaczyc do mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...