Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mrówki w chacie

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, już normalnie nie wytrzymuję...

Od początku wakacji mam mrówki w chacie, wiem skąd wychodzą,

tamto miejsce obłożyłem pomidorami (podobno nie lubią jego zapachu)

Spryskiwałem octem (też podobno go nie lubią)

I raidem na mrówki i inne owady, początkowo to skutkowało jednak jest ich coraz więcej.

Jak wytempić raz na zawsze to cholerstwo...?

Opublikowano

Obsyp solą miejsca w których chodzą, mrówki przeważnie wybierają tą samą ścieżkę jaką idą. Jeżeli nie pomoże to spróbuj z proszkiem do prania.

Bardzo głupi pomysł w spoilerze.

Jeżeli nie pomaga nic to najlepiej zakupić mrówkojada.

Opublikowano

Polej olejem, jak sie jedna poślizgnie i wypieprzy to reszta się przestraszy...

Nieno fajny pomysł naprawde:), wręcz pozytywnie poj**** mrowki od takiego czegos nie padaja ^^

Opublikowano

Są takie granulaty na mrówki, one je zabierają do mrowisk i zdychają. Praktycznie w każdym ogrodniczym można dostać. Jak znajdę opakowanie to podam dokładną nazwę i firmę. Co najważniejsze, działa. :)

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Zrób tak bierzesz proszek do prania, bierzesz jakiś jakiś patyk i rozgrzbujesz im te mrowisko i posypujesz warstwę proszku.Polega to na tym że mrówki od razu próbują odbudować mrowisko przy czym wnoszą proszek do mrowiska. A wiadomo proszek to ostra chemia.

Edit@

Możesz też spróbować sposób na piromana ;d bierzesz dezodorant i zapalniczkę czytałem ,że skuteczny sposób.

2uiyzh2.png
Opublikowano

Jest też inny sposób :

1.Więc tak, zakupujemy coś takiego : http://rangershop.pl/data/gfx/pictures/medium/5/5/1152632555_2.jpg

2. Zakładamy wyżej wymieniony strój i ruszamy do super marketu. Zakupujemy w nim karton dezodorantu, maskę przeciwgazową i garść karbidu.

3. Rozpalamy znalezionymi w lesie krzemieniami małe ognisko, podpalamy mały, cienki lecz nie mokry patyk. Ruszamy w stronę mrowisk.

4. Bierzemy odtwarzacz muzyczny i odpalamy na głośnikach Walkirie Wagnera. http://www.youtube.com/watch?v=CGBDWER-wUI

5. Za pomoca ognia i dezodorantu urządzamy mrówkom Wietnam. One w swoich mediach pokazują, że wojna z człowiekiem jest bez sensu i wycofują swoje wojska.

TADAM NIE MA MRÓWEK !

1355848650-U247153.png

Opublikowano

ja wiem że większość z was kojarzy mrówki u mnie w chacie z "powszechnym" mrowiskiem znanym wam z lasu...

Ale u mnie zagnieździły się w podłodze i łażą wszędzie...

Podłogi zrywać raczej nie będę...

Opublikowano

Jak nie bezsensowne blogi to posty napierdalasz -,- OGARNIJ się i zacznij ŻYĆ

A co do mrówek bo nie chce w tak gównianym temacie dostać % To wezwij jakiegoś gościa od szkodników.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

zabij jedną, reszta poleci na pogrzeb

jak to nie było smieszne to taki zarcik :

Nawalony koleś wsiada do taxówki i mówi:

- Proszę szybko na dworzec, zapłacę 50zł!

- Ale my już jesteśmy na dworcu

- Kurwa masz te 50zł, ale na drugi raz tak nie zapierdalaj

Opublikowano

Znajdź ich "mrowisko" tam gdzie się respią i potraktuj je czymś żrącym.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Ja kupiłem w ogrodniczym taką "papkę, plastelinę" że tak powiem i zalepiałem wszystkie dziury. 3 lata temu jak pojechalem na wakacje do domu letniskowego to szerszenie tam miałem. Albo kupowałem sprej jakiś na owady albo brałem tą glinę czy coś i zalepiałem każdą dziurę, szparę i wszystko inne. No nie wiem, może dym je odstraszy? Zrób szlugarnie w tym pomieszczeniu i po sprawie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...