Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Przerzucanie danych

Cripzore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sieeeemaaaneczko ;).Mam pytanie dotyczące przerzucania danych z komputera stacjonarnego na Laptopa.I teraz pytanie kieruje do was, wszechwiedzących forumowiczów - czy wystarczy jedynie przy pomocy kabla Ethernet (Kabel RJ45) t.j. po przez wejściówkę sieciową czy trzeba bawić się w jakieś inne kabelki,szmerki bajerk?Bo chcę zrobić format PC'ta a nie chcę zgrywać kilkunastu GB danych na płyty, PenDrive'a mam za małego na to a przenośnego HDD/SSD nie mam :)

PS.Jeśli temat nie jest w tym dziale co nie trzeba to proszę o przerzucenie :)

5gubmKI.png

Opublikowano

@ref

Naprawdę nikt nie wie czy to działa ? :D

Połowę sukcesu mam za sobą, bo chociaż płyty główne pasują - Teraz jak stworzyć sieć tak bym mógł przerzucać dane?

5gubmKI.png

Opublikowano

Musisz miec kabel krosowany (mozesz zrobic samemu albo kupic). Wtedy podlaczasz do 2 kompow kabelek, powinny polaczyc sie w siec, ewemtualnie bedziesz musial ustawic jedna brame, jedna maske i 2 ip dla kazdeg komputera inne np.

Komp 1:
Adres ip: 192.168.0.2
Maska podsicei: 255.255.255.0
Brama domyslna: 192.168.0.1

Komp 2:
Adres ip: 192.168.0.3
Maska podsicei: 255.255.255.0
Brama domyslna: 192.168.0.1

Jak nie zadziala to na jednym kompie ustaw brame taka sama jak ip a na drugim kompie brama bez zmian a ip inne (z inna koncowka, np. 3).

Potem tylko wchodzisz w udostepnianie, udostepniasz to co trzeba, wbijasz na 2 kompa, wpisujesz jego nazwe i bedziesz mial wyswietlone jakie ma udostepnione foldery/drukarki itp. wtedy wbijasz w udostepniony folder, kopiuj-wklej i po robocie.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...