Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] o zakup nowego statku

Franek121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. zbieram boxy na x-5 - x-6 i zastanawiam sie czy oplaca mi sie kupic spearheada zeby wrogowie mnie calkowicie nie widzieli i moglbym dalej zbierac boxy czy kupic golca za 80k uri czy zbierac na aenisa? bo nie mam pojecia. mam fs na vege

Opublikowano

Zostaw sobie vege i nazbieraj na co chcesz - jest lepsza od golca w zbieraniu,od spearheada nie wiem ( ja bym tego nie kupywał )

PS : Nie kupuj golca za urke, wylicytuj go na handlu

Opublikowano

Nie kupuj spearhead'a, bo to strata uri.

Zostaw vegę i zbieraj boxy i uri na goliatha. A jaki masz stan laserków i osłon?

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Takie info jak bocisz spearheadem to jesteś widocznym na minipamce bo to jest moc i możesz ją użyc raz na ileś tam czasu i niewidoczny całkowicie jesteś tylko na 30 sekund więc byś musiał co 1 min klikać cał yczas moc...

Opublikowano

Nie opyla się kupować szprotki bo potem byś musiał znowu przesiadać się na vege czy golca. Kup sobie lepiej eq bo vegą całkiem ładnie się boci.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Takie info jak bocisz spearheadem to jesteś widocznym na minipamce bo to jest moc i możesz ją użyc raz na ileś tam czasu i niewidoczny całkowicie jesteś tylko na 30 sekund więc byś musiał co 1 min klikać cał yczas moc...

w PBDO jak najbardziej do zrobienia ;)

Pozdrawiam, Kaśka.

Opublikowano

Spearhead jest najszybszy ze wszystkich statkow (z FS), wiec jak jestes bocisz 24/7 to mysle ze dobra opcja jest go kupic.

Logicznie.

Nawet na poczet tych kilku padów więcej, daje on kilka procent więcej szans na uri, co w dlugim okresie czasu musi dać profity.

Pozdrawiam, Kaśka.

Opublikowano

ale przypuscimy ze cie nie ubijaja i co wtedy jest wiekszy zysk czy nie bo wlasnie zamierzalem go kupic przed chwila ale przyczytalem ten temat .

1319559475-U373267.pngkbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

ale przypuscimy ze cie nie ubijaja i co wtedy jest wiekszy zysk czy nie bo wlasnie zamierzalem go kupic przed chwila ale przyczytalem ten temat .

Tym szybszy jestes tym wiecej zbierzesz. Ja polecam nim latac bo to nie ma roznicy czy mamy golca czy spearheada i tak padniemy jezeli nasz przeciwnik ma FS(ma prawie zawsze).

e84026c7f5e6bcf5e94591e.png

Opublikowano

Ile Spearhead daje? 10 więcej o jejku i proszę tego co teraz napisze nie brać dosłownie załóżmy że zbieram na aegisa i mam te 45 k kurki już i mam vege FS i do aegisa jeszce 205 tys zakładając że vegą mam FS i full osłon plus żółw to nikt mnie nie ubije bo mam 230 tys hp na vedze no do rzeczy w godzine od 3 do 4,5 tys urki czyli bocąc w cała noc 9-10 h jakieś 40-50 k urki wejdzie to w 4 dni mam te 200 tys a kupując spearheda trace te 45 tys czyli co z tego że będzie zbierał szybcioej skoro zanim zwróci się te 45 k ukri to musi nabić kolejne 200 czyli wychodzi na to samo..

Opublikowano

Ile Spearhead daje? 10 więcej o jejku i proszę tego co teraz napisze nie brać dosłownie załóżmy że zbieram na aegisa i mam te 45 k kurki już i mam vege FS i do aegisa jeszce 205 tys zakładając że vegą mam FS i full osłon plus żółw to nikt mnie nie ubije bo mam 230 tys hp na vedze no do rzeczy w godzine od 3 do 4,5 tys urki czyli bocąc w cała noc 9-10 h jakieś 40-50 k urki wejdzie to w 4 dni mam te 200 tys a kupując spearheda trace te 45 tys czyli co z tego że będzie zbierał szybcioej skoro zanim zwróci się te 45 k ukri to musi nabić kolejne 200 czyli wychodzi na to samo..

To nie jest to samo. Większa prędkość Spearhead'a to trwała wartość dodana. Kwestia szerszego spojrzenia. Zwróć uwagę jeszcze na fakt, że zbierasz OGÓLNIE więcej skrzynek, co za tym idzie także energii a co za tym idzie, szybciej składasz wrota. Oczywiście w szerszym zakresie czasu.

A tak reasumując: wątpliwości czy kupić, czy nie mógłby mieć ktoś, kto opłacałby statek gotówką z konta. Ale bociarz? Choćby kolekcjonersko, fajnie mieć WSZYSTKO :) Co z tego, że to kosztuje, skoro w nocy sobie za free odbijesz :)

Spearheada WARTO kupić, bo dzięki niemu mamy trwałą wartość dodaną w postaci większego speeda, co w szerszej ramie czasowej MUSI dać profity w postaci wiekszej ilości zebranych skrzynek.

Pozdrawiam, Kaśka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...