Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z podłączeniem laptopa do sieci przez kartę

999sdb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z podłączeniem się do sieci. Mam w laptopie Asusa wbudowany modem HDSPA i kartę Play Online. Co zrobić, żeby wszystko działało jak powinno? Wcześniej udało mi się połączyć z internetem za pomocą programu Top_Netinfo, ale teraz nie działa, nie wiem dlaczego. Środki na koncie są. Przy łączeniu wyrzuca error 628.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

ref

Opublikowano

Jestes na 100% w zasiegu sieci i masz wpisane poprawne dane i apn? 628 to o ile pamietam byl blad z nazwa usera/haslem, wiec sprawdz na googlach jakie powinny byc dla playa i wpisz tam gdzie trzeba.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

nic się nie ustawia dla modemów jeśli się zainstalowało program do zarządzania modemem, powinno połączyć tylko poprzez kliknięcie bez żadnego konfigurowania

problemy jedynie są jeśli na siłę usiłuje się skonfigurować połączenie ręcznie a nie wie się jak ustawić właściwie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A jaki program do zarządzania modemem HDSPA w laptopie będzie dobry?

Opublikowano

Ten od producenta, na pewno nie top netinfo, bo to jest diagnostyczny.

Jak włączam program od Asusa, to wyskakuje, że komputer musi być Asusa. Komputer jest Asusa, więc teoretycznie nie powinno być problemu, no ale niestety nie działa. Co z tym zrobić?

Opublikowano

dostawcą jest OPERATOR i to on dostarcza program który głównie jest na penie wgrany od razu , zainstalować kliknąć i działa

nie masz programu szukaj ustawień dla twojego pakietu / abonamentu na stronie operatora albo pytaj w salonie jak ustawić

p.s. masakra z windofsami , z nimi zawsze problem jest przy takich modemach, pod linuxem wystarczy operatora podać , pakiet i samo ustawia ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No tak, ale modem jest wbudowany. Kartę wpina się pod baterią do laptopa.

Opublikowano

napisałem ci, masz salon idz niech ci ustawią albo powiedzą

albo poszukaj na stronie play bo jest na pewno, pewnie też i pod hasłem jak wszędzie konfiguracja transmisji danych , mi się nie chce szukać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja przykladowo mam w netbooku tez modem globetrottera i poprosto wszedlem na strone producenta, sciagnelem sam program (akurat tutaj program dziala na wielu modemach wiec nie ma problemu z kompatybilnoscia), zainstalowalem, sam wykryl ustawienia (apn i user/pass) karty sim (z playa) i po znalezieniu zasiegu sam sie podlaczyl do sieci.

Albo podaj model swojego laptopa i znajde ci oprogramowanie od producenta modemu. Tylko sobie zainstalujesz i powinno chodzic. Podaj tez siec w ktorej masz karte sim.

Nawet Ci pokaze ze u mnie po zainstalowaniu programu samo wykrywa ustawienia i probuje polaczyc sie do sieci (rejestruje)

502e134c64079.png

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Ja przykladowo mam w netbooku tez modem globetrottera i poprosto wszedlem na strone producenta, sciagnelem sam program (akurat tutaj program dziala na wielu modemach wiec nie ma problemu z kompatybilnoscia), zainstalowalem, sam wykryl ustawienia (apn i user/pass) karty sim (z playa) i po znalezieniu zasiegu sam sie podlaczyl do sieci.

Albo podaj model swojego laptopa i znajde ci oprogramowanie od producenta modemu. Tylko sobie zainstalujesz i powinno chodzic. Podaj tez siec w ktorej masz karte sim.

Nawet Ci pokaze ze u mnie po zainstalowaniu programu samo wykrywa ustawienia i probuje polaczyc sie do sieci (rejestruje)

502e134c64079.png

Pobrałem to. Cały czas mi się świeci "rejestrowanie" a internetu ani śladu.

Tutaj diagnostyka z tego programu:

www.wklej.to/st5jS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...