Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lol a transfer

Masert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Moje pytanie brzmi: "Czy da się zrobić taki myk żeby lol zżerał mniej transferu".

Z tego co zauważyłem za 1 rundkę ciągnie mi 100 mb. Jak dla mnie to dużo.

Mam internet z play 12gb. Czy jest taki program, który ograniczył bo to o połowę ( jeżeli to realne).

Po za lolem mam włączonego tylko ts'a.

Kezzas_eune_99_5_nozg.png

"Zbuduj ze mną lepszą przyszłość"

Opublikowano

Mam dokładnie to samo co ty, ten sam internet i wgl.Ale lol ciągnie mi dużo mniej, około 20mb za rundę z włączonym ts.Dużo transeru ciągnie jak rozmawia dużo osób na ts, i popatrz na te kółka koło nicków kolegów na ts.Jak ktoś ma trochę jaśniejsze (czyli cały czas słychać coś od niego nawet jak nie mowi) to powiedz mu żeby zwiększył sobie pasek aktywacji głosu (bo to strasznie ciągnie).Ewentualnie jak tak nie jest to zmniejsz ustawienia grafiki w lolu.Pamiętaj też że aktualizacje często dużo transferu zabierają.Ja mam tak że od 0.00 do 9.00 mam darmowy transfer, i czekam do północy żeby móc pobrać te większe aktualizacje.

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Opublikowano

Aktualizacje i większe pliki zawsze pobieram od 0.00 do 9.00. Zmniejszę ustawienia grafiki i zobaczymy jak będzie prezentował się wynik.

@edit

To samo z 3788mb na 3688mb. Z gry na grę schodzi o równe 100mb ( Co tyle jest odświeżany transfer).

Opublikowano

Hmmm mam tego samego neta i mi ciagnie okolo 30mb za runde a ze skypem max 70 :D

Wylacz ts'a antywirusa i inne syfy ktore sie aktualizuja co chwile bez twojej wiedzy :P

I powiedz ile w tedy ci ciagnie.

Seiran95.jpg

Opublikowano

Prawda. Antywirus co chwile sie aktualizuje. Zaraz sprawdze i dam edita.

@edit

Stan cały czas 3688. Wiec 100 nie zostało wykorzystane. Zobaczymy ile rundek zagram.

Opublikowano

Masz przeciez w programie do neta napisane ile dokladnie danych pobrales i wyslales:P

Mi teraz za 2 rundy wzielo tylko 25 mb :D

Wiec u ciebie powinno byc podobnie

Seiran95.jpg

Opublikowano

Na strone play'a zakladasz konto i dodajesz numer karty sim od neta i masz napisane ile ci zostalo transferu i kiedy ci sie resetuje :P

Masz takze historie polaczen.

Seiran95.jpg

Opublikowano

Jak próbuje się zarejestrować, to piszę że numer jest w użyciu.A jak przypominam sobie hasło to piszę żebym sprawdził wiadomość na e-mailu, a nic mi takiego nie przychodzi.Nie pamiętam też żebym zakładał tam konto.Wiecie może jak sprawdzić na jakim e-mailu jest założone konto?

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Opublikowano

Hmm idz do salonu play i powiedz ze konta nie zakladales a pisze ze numer w uzyciu :P

Pominni ci pomoc bo innego pomyslu nie mam

Seiran95.jpg

Opublikowano

Jak podpisywałeś umowę z Play musiałes podać hasło. Dzięki niemu możesz sie zalogować na stronę.

@topic

Aplikacja Play nie pokazuje mi poprawnych danych. Teraz moge zagrać 3 rundki za 100mb. Jest lepiej. Jeszcze jakieś pomysły? Może to coś z tym że gram na laptopie.

Opublikowano

@Masert

Konto do PLAY'a robiles osobno nie dostalem zadnego chasla wraz z umowa :P

Moze pobierz program ktory pokaze cie dokladnie jaki transfer zuzyles :P skoro play ci zle pokazuje.

Sproboj w ustawieniach dac na low wszystko ale watpie ze pomoze

Seiran95.jpg

Opublikowano

Ja mam orange Free 12 Gb na modemie Huawei e1750 program MobilePartner i za jeden meczyk okolo 40 min zjada mi po 20 mb. Sprawdz moze w tle dzialaja jakies programy uzywajace internetu :P

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Wszystko mam wyłączone. Na 100 mb gram jak na razie 3 meczyki. Dzięki wszystkim za odp. Można zamknąc.

Opublikowano

Ja sam kiedyś grałem na internecie z Plusa. Na 100 mb grałem 4-5 rund, a czasem nawet więcej (razem z Team Speak 3). Niestety taki internet jest fajny bo dostępny w każdym miejscu, ale niestety ograniczenia transferowe są czymś śmiesznym jak na takie pieniądze.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...