Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Parę pytań przed rozpoczęciem . Jakie bronie dobre itp

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oznajmiam , że zdaje sobie sprawe z tego , że jest dużo tutoriali , przeznaczonych dla początkujących. To też w nie zajrzę , ale temat zakładam po to , żeby poznać opinie graczy na temat owej gry. Oraz poznać kilka ciekawostek , broni porad i tym podobne dla zaczynających przygodę z combat arms .Kiedyś grałem w combat arms , ale gra wydawała mi się trudna i nie wiedziałem o co w niej chodzi przez co mnie zniechęciła , a szkoda bo słyszałem o nie same dobre wiadomości .

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Ogólnie polecam ci bardzo tą grę, jak pierwszy raz wejdziesz do gry, to przejdź trening, dostaniesz wtedy jakąś paczkę z eq na początek.

Na początku, jak będziesz miał niską rangę, to nie radzę grać na tym początkowym serwerze Winchester, bo jest tam pełno hackerów. Graj na Alpha/Bravo/Charlie tryb Eli. Wiadomo, tam też jest trochę hackerów, niestety w grach F2P typu CA itp. zawsze ich trochę będzie. Zapoznawaj się z mapkami, poźniej zagraj jakiegoś Fireteama, ogólnie poświęć początkowy czas z grą na zapoznanie się z mapkami i trybami gier, poźniej będzie ci łatwiej.

Co do broni, na początek polecam kupić M4A1, zdecydowanie najlepsza broń na początek i jedna z najlepszych w grze. Poźniej jak wbijesz trochę wyższy LVL, to kup G36E i spróbuj ją ogarnąć, jak ci się to już uda, to nie ma na ciebie mocnych, według mnie najlepsza broń w grze.

Opublikowano

Na początku musisz grać eliminacje/s&d by się czegoś nauczyć. Jak zaczniesz od QR, to potem będzie ciężko. Na początku dostajesz 2x AR, shotguna oraz snajpe. Polecam na początek mtar21 camo, który otrzymujesz bezpośrednio po zalogowaniu się do gry, ewentualnie jak Ci się coś nie spodoba, to polecam grać broniami z małymi recoilami, przykładowo M4A1.

Opublikowano

Co mogę powiedzieć ..

Gra sie ciągle rozwija walczą (dośc nieskutecznie) ale jednak z hackerami (kiedyś (badzo dawno) było w ciul więcej hackerów :))

Kupuj bronie i ekwipunek (najlepiej pod speed) na 7dni+ bo na 1 dzień jest to nieopłacalne

Na początku pograj sobie elimki jak zbierze sie pokaźniejsza sumka to kup eq pod exp np. na Fireteam i graj ile możesz to bedzie exp i kasa sie zwróci :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@Raay

SnD ? Na początek ? Poprawiłeś mi humor xD

Polecane tryby na początek: Eliminations, FireTeam

Polecane bronie: M4A1 (AR). G36E (AR), UMP (SMG), L96A1 (SR)

Nie graj nigdy na serwerach bez Elite - dlaczego ? Bo jak wbije na nie hacker to masz pograne (nie da się go wywalić w żaden sposób ).

Jak chcesz pograć ze mną (poduczę Cię trochę) do napisz do mnie na GG lub PW, najlepiej jak byś miał mikro i skype/ts3.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Więc tak:

Wejdź do gry, na jakiś serwer, kliknij przycisk F1, i wybierz trening, taki guziczek tam będzie xD. I za trening dostaniesz shotguna na 90 dni i 4k gp. W między czasie powinieneś dostać mtar-21, i recruit package. Gdy wykorzystasz już wszystkie recruit package a jest ich 3, a w nich bronie na 7 dni, to zapewne już będziesz sfc+. Kup sobie G36E 7 dni, L96A1 7 dni <-- To jest pakiet podstawowy. Jeśli chcesz grać na QR, musisz zainwestować w RPG-7, i miny. Przypatrz się gdzie ludzie najczęściej stawiają, i tam stawiaj. Najlepiej graj na roomach, gdzie jest Super Elite Moderator, a moderatorem jest ranga Maj+. Nie radzę się wybierać na FireTeam-y ponieważ, elite widzi w low rangach słabiaków, i kickuje. To było na tyle, jeśli masz jakieś pytania wal na pw, chętnie pomogę ;)

Opublikowano

Obowiązkowo przejdz trening. Potem albo grasz:

- 4fun na elimination (w tym celu uzywasz snajpy ktora dostales za trening L96A1 oraz broni AR M4A1 ktora musisz sobie kupic w sklepie na 7 dni. Do tego dokup celownik oraz powiekszony magazynek.)

- Firetamy czyli masz team i walczysz z botami, bo za to jest duzo expa (w tym celu kupujesz 2 karabiny typu MG [maszynowe], moga byc 2 pierwsze czyli MINIMI i jeszcze jakies. Duzo ammo, duzy RoF [Rate of Fire], w sam raz na Fireteam. Graj na Cabin Fever Hard-Extreme albo na Black Lung tez te same poziomy trudnosci).

Mam nadzieje ze ci pomoglem :)

btw. Pisze bez polskich znakow bo nie dzialaly wczoraj a nie wiem czy juz naprawili :)

Opublikowano

@Raay

Nie graj nigdy na serwerach bez Elite - dlaczego ? Bo jak wbije na nie hacker to masz pograne (nie da się go wywalić w żaden sposób ).

Jak chcesz pograć ze mną (poduczę Cię trochę) do napisz do mnie na GG lub PW, najlepiej jak byś miał mikro i skype/ts3.

Bardzo chciałbym z tobą pograć , ale gadać nie możemy bo mi mikro nie działa

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@Raay

Jak będzie cały czas grał Elimination/ Elimination Pro bez S&D będzie mu ciężko się potem przyzwyczaić do tego trybu.

Trening tak na prawdę Ci dużo nie da, pokaże jak skakać, kucać, a co do strzelania - to tam mogą stać nawet godzinami te postacie ,,papierowe'' i wcale nie będą się ruszać, a jak grasz z innymi to każdy skacze, biega by uniknąć strzałów.

Opublikowano

Elo ;)

Szczerze mowiac dla mnie gra jest najlepsza w swoim rodzaju polecam ci ja nie zniechecaj sie jak na poczatku bedziesz mial staty nawet na 100000000000000 kils do tylu ^^

jezeli chodzi o bronie no to na poczatek dostaniesz 3 paczki w ktorych masz tak dobrane bronie ze wyprobujesz sobie je na poczatek i jak ci sie spodobaja to kupisz a jezeli nie to kup sobie np m416 m4a1 lub ump na 1 day wyprobuj i graj.

Jezeli chodzi o mapy no to na poczatek ja bym ci proponowal od duzych map typu road kill snow valley oil rig itp jak bedziesz widzial ze niezle ogarniasz probuj powoli na coraz mniejszych az dojdziesz do junka i tam jak juz bedziesz rozwalal system to jestes juz dobry.

Jezeli chodzi o tryby no to na poczatek eli potem snd a pozniej oma noi oczywiscie jest ich duzo wiec tamte to w ostatecznosci.

Jezeli chodzi o ciekawostki no to istnieje takie cos jak gun emporium w ktorym mozesz sobie ulepszac bronie lecz tylko te przy ktorych w shopie pisze "customizable"

Mozesz takze przerabiac bronie na podobne z ulepszonymi statami lub calkowicie inne da sie to zrobic tylko gdy przy broni w shopie pisze "forgetable"

No oczywiscie mozesz zalozycswoj klan musisz miec range wieksza niz ssg1

Istnieje rowniez cos takiego jak customization gdzoe mozesz dodac celownik magazynek i tlumik

Jezeli zadna z broni za gp nie bedzie ci sie dobrze gralo mozesz take zamowic nx za walute ZL owszem jest to drogie ale jak dobrze sie zorientujesz ktora bron jest dobra nie pozalujesz.

Oczywiscie istnieje cos takiego jak crash co jest wkurwiajce ale miej cierpliwosc ^^

Zycze dobrej przygody z gra mysle ze pomoglem

Pozdro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...