Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Borderlands

TosterPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek mój sprzęt:

-AMD Quad-Core Processor A8-3520M with Turbo CORE Technology up to 2.50GHz

-AMD Radeon HD 6620G+7670M with 1GB Dedicated VRAM

-Acer Nplify 802

-8GB DDR3 Memory Installed

Witam,mam problem z grą Borderlands.Niedawno dostałem nowego laptopa i postanowiłem sobie zainstalować na nim grę Borderlands,oczywiście gra oryginalna.Po instalacji przystąpiłem do odpalenia jej jednak wyświetlił mi się błąd że "nie wykryto pliku physxcudart_20",dodam jeszcze że przy tym komunikacie gra się włączała i był czarny ekran ale słyszałem dźwięki z gry.Nie poddałem się i postanowiłem poszukać porady na internecie.Znalazłem ten plik oraz znalazłem pewien tekst w którym było napisane że AMD nie obsługuje physxa.To było dziwne bo mój kolega też miał AMD Radeona podobnego do mojego i gra mu wchodziła.Wracając do tematu postanowiłem wgrać ten plik i miałem nadzieję że będzie działało.Miałem rację chodź nie do końca ponieważ nie wyskakiwał ten błąd i nie było czarnego ekranu lecz było widać ekran który cały czas się przycinał a gdy włączyłem już nową grę to znowu był czarny obraz.

Bardzo proszę o pomoc,jakbyście czegoś nie zrozumieli to pytajcie się.

post-712373-0-51585200-1344964924_thumb.png

NIE MUSZĘ MIEĆ FAJNEJ SYGNATURY I TAK JESTEM ZAJE*****

Opublikowano

Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Laptop dostałem niedawno a sterowniki są nowe.

Dodam jeszcze że inne gry działają dobrze a też są na Nvidie

Opublikowano

Zaktualizuj jeszcze sterowniki do karty dźwiękowej.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Stery do karty dźwiękowej najnowsze,coś czuje że musze sie pogodzic z tym ze ta gra wymaga psyhx a moja karta nie obsługuje,jest dużo innych tego typu gier :)

Opublikowano

Możliwe, że w tym jest problem. :) Inne gry o podobnych wymaganiach działają? :)

8can.png

Opublikowano

Sory,że tak późno odpisuje ale tak inne gry normalnie działają na najwyższych detalach,jeszcze sprawdzałem temperatury i są okej więc nie wiem :)

Opublikowano

Z komputerem jest wszystko w porządku? Zreinstaluj grę.

8can.png

Opublikowano

Gre reinstalowałem a nawet wgrywałem psyhxa a z komputerem wszystko ok jak mówiłem,temperatury ok,procesor ok więc nie wiem w czym może leżeć problem

Opublikowano

Hmm, ale jesteś pewny, że karta graficzna jest sprawna poza temperaturami? Zainstaluj jeszcze najnowszego DirectXa oraz spróbuj zmienić częstotliwość odświeżania ekranu.

8can.png

Opublikowano

Tak jestem pewny gdyż w żadnej innej grze nie zauważyłem "artefaktów" ani innych rzeczy.Spróbuje z tym najnowszym DirectXem i z tą częstotliwością

Częstotliwość odświeżania ekranu moge dać tylko na 60 a DireXcta mam najnowszego czyli wersje 11.

Opublikowano

Podaj jaki model ma karta kolegi może on ma lepszą od twojej i dlatego mu działa.

8can.png

Opublikowano

Mój kolega miał tą na tym filmiku,a poza tym w komentarzach pod tym filmem ludzie piszą o podobnych problemach

Opublikowano

Podaj jeszcze jaki masz system. Może spróbuj format ;x

8can.png

Opublikowano

Windows 7 64bit,nie chce robic formata ale spoko może borderlands2 mi pójdzie mówi się trudno jak nie działa to nie ale dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Borderlands jest na Windows Xp/Vista. :) Więc dlatego nie chciał wejść. ;)

///Nie doczytałem gdzieś i napisałem bzdury, sorki :D

8can.png

Opublikowano

Naprawdę? dziwne bo na pudełku pisze Windows XP/Windows Vista/Windows7 ale jeżeli to co mówisz jest prawdą to jak mogłem takiej prostej rzeczy zauważyć :D

Opublikowano

@TheJeron78 gdzie to wyczytałeś? Moge zaświadczyć życiem że Borderlands działa na Win7 bo sam grałem godzinę temu. Problem leży gdzieś indziej.

Opublikowano

Właśnie ja też,próbuje na razie niestety ze ściągnięciem gry z internetu jak będzie lepiej to powiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...