Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ponacy

luki12xx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj zainstalować program cFosSpeed

słyszałem że on pomaga

poszukaj w google

Opublikowano

było o tym już wcześniej na forum - dodam że w moim przypadku pomogło otworzenie portów na routerze !

Jeżeli masz bardzo słabego neta to nie licz na to że czymkolwiek go przyśpieszysz i obniżysz ping w grze!

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

ej przylaczam sie do prosby...byl kiedys taki program poza cfoss'em mialem go nawet i byl super ale potem format i jeszcez w wr nie gralem i nie pamietam nazwy ale wiem ze to nie cfoss...jak ktos pamieta to dam pare piateczek :)

Opublikowano

Żeby odczuć trochę przyśpieszenie gry wystarczy Advanced SystemCare i GameBooster i czyszczenie komputera przed włączeniem WarRocka lub innej gry za pomocą CCleanera.

Odnośnie GameBoostera dodam jeszcze że wyłączajcie w nim tylko wszystkie sugerowane procesy a nie optymalizujcie za jego pomocą startu WarRocka bo wtedy jest duża szansa że wyskoczy Hack Detected ponieważ wtedy program ingeruje w pliki gry chcąc ją usprawnić w innych grach nie zaobserwowałem żadnego takiego komunikatu więc można użyć tej funkcji.

Powyłączajcie też niepotrzebne programy pracujące w tle na czas gry bo znacznie obciążają one komputer, wyłączcie także antivirusa.

Można także wyłączyć proces explorer.exe za pomocą Managera Zadań i po skończeniu gry uruchomić go jego pomocą a dokładniej przejść do zakładki aplikacje w Managerze i kliknąć nowe zadanie po czym wpisać: explorer.exe i znowu będzie jak wcześniej.

Jeśli odczuwacie brak Ramu to możecie zwiększyć ilość pamięci stronicowanej czyli system będzie używał pamięci z dysku twardego jako Ramu tylko że będzie on miał mniejszą wydajność niż normalny Ram ale zawsze troszkę pomoże i jeśli macie pojemny dysk twardy to można spróbować.

Można też poukładać pliki na dysku za promocą ściągniętego programu do defragmantacji dysków a w necie jest ich mnóstwo. Dla niewiedzących wyjaśnię że Dzięki defragmentacji zwiększa się wydajność systemu plików więc warto spróbować. Defragmentację warto robić co jakiś czas bo z czasem gdy zajmujem miejsce na komputerze nowe pliki są poukładane byle jak. Defragmentacja zwalnia też troszkę miejsca na dysku bo dużo miejsca jest puste ale nie możemy go wykorzystać ponieważ sys. plików przypomina stoliczki i w każdym może być tylko jedna rzecz a jeśli ta rzecz ma mniejszy rozmiar niż pojemność stoliczka to pozostałe miejsce nie jest już możliwe do wykorzystania xDD

Uwaga!

Nie defragmentujcie dysków za pomocą programu wbudowanego do systemu gdyż trwa to baardzoo dłuugoo i praktycznie nic nie daje lepiej użyć pobranego programu. Czas trwania defragmentacji zależy od zajętego miejsca na dysku twardym

Teraz trochę odbiegnę od tematu ale może komuś się przyda:

Patrzcie co macie dodane do autostartu i kasujcie z niego niepotrzebne i niezbyt często używane programy a komputer będzie wam się uruchamiał znacznie szybciej. Pamiętajcie także że pozostawienie płyty, pendrive'a, dyskietki w stacji ogrooomnie spowalnia uruchomienie systemu.

________________________________________________________________________________

@Down

Nie tylko bo czyści też np. rejestr

Hehe, muszę przyznać że nie wiedziałem xD Zlamiłem ;/

1373662483-U83583.png

Opublikowano

#up

ccleaner czyści ścieżki dll więc odczujesz jak poczekasz 3 - 5 sec dłużej przy ładowaniu gry czy mapy

#edit

a myślisz że gdzie znajdują się ścieżki do plików?