Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik dla nowych graczy.

ForceGamingPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1364407928-U701786.png

Krótki Wstęp

Napisałem ten poradnik dla początkujących graczy SeaFight. Większość z was tak jak ja spokojnie wszystko załapie ale co niektórzy mogą mieć problemy z "zajarzeniem" o co chodzi. Opisuję różne rzeczy o których chcielibyście więcej się dowiedzieć. Starałem się aby to wszystko wyglądało dość estetycznie i było bardziej łatwe do "zakucia".

Nie napisałem tego ze względu na to że wszystko musicie przeczytać. Jeżeli wszystko wiecie oprócz jakieś rzeczy możecie sobie popatrzeć to co chcecie wiedzieć.

*Bardzo przepraszam za ewentualne braki ale mam bardzo mało czasu i nie mogę wszystko na czas uzupełnić.

1364407175-U701786.png

Pierwszą najważniejszą rzeczą jest zarejestrowanie swojego konta Seafight.

Większość z was może wiedzieć jak założyć konto i już nawet je mieć od dawna ,ale nie raz spotkałem ludzi którzy jednak prosili o pomoc , może dlatego że nie chcieli nic źle zrobić.

Więc wstawię zdjęcie, krótko opiszę je i pokażę jak się zalogować bądź zarejestrować :)

[Odnośniki]

http://www.seafight.pl

1364409006-U701786.jpg

1.Jak widzicie w menu można się zarejestrować lub zalogować :) Ale to już każdy wie więc pod numerem 1 (na obrazku) jest takie jakby okienko powiedzmy. Jeżeli posiadamy konto wpisujemy NAZWĘ , później HASŁO lub odwrotnie , zresztą jak chcemy a następnie przycisk LOGOWANIE.
Ale powiedzmy nie mamy konta ponieważ dopiero zaczniemy przygodę więc musimy kliknąć na przycisk REJESTRACJA.

W okienku nr. 1 na obrazku mamy ten przycisk pod LOGOWANIEM !

Bądź na dole ZAREJESTRUJ SIĘ ZA DARMO.

1364469199-U701786.png

A oto przebieg rejestracji. Mam ponumerowane od 1-7 na obrazku. Każdy punkt wam opiszę gdyby mieliście jakieś wątpliwości.

1.Jest to nazwa gracza. Tą nazwę będziecie się logowali do waszych kont i będą one widoczne pod waszym statkiem jako znak rozpoznawczy.

2.Hasło jest to zabezpieczenie do konta. Będziecie musieli je wpisać przy logowaniu tak samo jak nazwę.

3.Nic tu nie trzeba dużo pisać. Musicie powtórzyć hasło.

4.W tym polu musicie podać swoją nazwę E-mail. Jeżeli nie posiadacie E-maila musicie je założyć. Mam nadzieję że wiecie jak założyć e-mail :)

E-mail będzie wam potrzebny. Jeżeli założycie konto powinna przyjść wiadomość z krótką treścią , nazwą i hasłem do konta. Możliwe że kiedyś będziecie chcieli zmienić nick lub hasło to będziecie musieli zatwierdzić zmianę na poczcie. Oczywiście e-mail ! :)

5.Musicie podać datę urodzenia. Możecie dać jaką chcecie lub swoją. Wybór należy do was.

6.Obowiązkowe pole. Jest to regulamin gry OWH. Jak dobrze myślę , większość z was tego nie przeczyta :)

Musicie zaznaczyć do stworzenia konta.

7.Możecie odznaczyć jeżeli nie chcecie zbędnych wiadomości na poczcie. Co jakiś czas będą Ci wysyłać różne wiadomości na temat gry SeaFight , eventy lub konkursy.

1364488566-U701786.png

Dobrze. Teraz mamy własne konto.

Jeżeli skończyliśmy rejestrację powinno nas przenieść na menu gry.

1364489148-U701786.jpg

Najpierw opiszę wam pkt. 1 i 2 (na obrazku).

1.Jest to przycisk do mapy morza. Jeżeli klikniemy w ten przycisk pojawi nam się nowe okno i po załadowaniu ujawni się Mapa Morza. Można tam bardzo dużo opisać. Gdy będziemy na mapie, można pływać po morzu, bić potwory harpunami, strzelać kulami w NPC i wiele więcej.

2.Jest to Kocioł z Aruby, który opiszę nieco niżej.

OPIS MENU

W menu mamy wszystko. Tutaj możemy zobaczyć ilość naszego złota , pereł , kryszatałow nad paskiem pod logiem SeaFight. Kajuta ,Stocznia, Handlarz, Plac Targowy i wiele więcej.

Myślę żeby opisać gdzie co jest żebyście nie mieli problemów ze znalezieniem różnych rzeczy które np. chcemy kupić :)

Najbardziej przydatne i używane zakładki na pasku to Handlarz , Stocznia i Plac Targowy.

U Handlarza jak nazwa wskazuje kupujemy przeróżne rzeczy. Od osprzętu, kul ,harpunów do armat i potężnych statków. Także w tej zakładce będziemy mogli kupować różne bonusy dla naszych towarzyszy, ulepszać armaty, pokłady bądź kule oraz tworzyć elitarne armaty w kuźni.

1364574797-U701786.png

Ach... Co tu dużo mówić, trzeba mieć niezłe szczęście aby nam się poszczęściło lub dużo pereł i buteleczek Mojo.

Do kotła z Aruby możemy wrzucić 100 pereł lub buteleczkę Mojo, wtedy to będzie darmowe. Ale buteleczki same nie przychodzą :)

Żeby je zdobyć musimy zbierać błyskotki. Są to świecące w różnych kolorach perełki, które są porozrzucane po całej mapie. Nie trzeba mieć dużego szczęścia aby trochę nazbierać :) Mogą wypaść tak od 1-3 buteleczek Mojo za jedną błyskotkę. Ale szanse

to nie 80% tylko na pewno poniżej tak z 50%. Mojo może być w innych bonusowych błyskotek lub innych rzeczy w eventy.

Zdobywa się je także poprzez wypełnianie Pergaminów, które możemy złożyć w kotle.

Mamy 17% szans że wypadnie z kotła jakaś część pergaminu z wszystkich czterech.

Pamiętajcie że na mapach początkowych 1-X lub 2-X to takich koksów to nie nazbieracie. Zależy od tego serwer i ogólnie ilość tych błyskotek.

1364576045-U701786.png

*W TRAKCIE OBRÓBKI*

1364575971-U701786.png
Wiecie chyba co to są armaty. Jeżeli mamy ich większą ilość nasza salwa (obrażenia) zostaną zwiększone.

Pamiętajcie żeby nie kupować armaty poniżej 30-funtowej, chyba że musicie, jak chcecie. Ale nie dużą ilość bo to będzie strata złota. Najlepsza armata którą możecie kupić za złoto to 30-funtówka. Ma nawet dobry zasięg i czas ładowania więc lepiej trochę zaoszczędzić i kupować właśnie te armaty.

Jeżeli macie dość kasy i doładowujecie perły możecie kupować lub licytować armaty Admiralskie. Dlatego że są trochę droższe niż 50-funtowe ale jednak lepsze. Zasięg mają trochę lepszy a reszta taka sama ale z jednym wyjątkiem. Armaty Admiralskie mają bonusy!

Za każdą salwę armatą będziecie dostawać 1 punkt Doświadczenia i punkt Elitarny!

Ale jeżeli macie 5 armat będzie to 5 punktów! Plus małe bonusy do zniszczeń.

Dostępne w event lub jak się nie mylę MHH.

MHH-Mega Happy Hour

1364401372-U701786.png

Jak wiecie harpuny są do zabijania "stworów". Są po prostu one potrzebne żeby zgładzić bestię.

Jak pewnie już wiecie jest wiele , wiele bestii ,które "pływają" po całym morzu Seafight. Zabija się je harpunami , które możemy zakupić u Handlarza. Wyróżnia się ich kilka "modeli" ja tak powiem [:)] . Niżej napiszę wam wszystkie klasy harpunów ,które występują w grze:

1364506116-U701786.jpg1364506156-U701786.jpg

Klasa I

Szkody: 10

Cena 25 złota

Opis: Pierwsza i najsłabsza klasa harpunów.Na początku gry dostajemy z 10 szt. na początek. Jeżeli chcecie bić potwory takim czymś , nie radzę , zajmie wam to wieki jeżeli potwór będzie miał powyżej 500 HP. Dla mnie najgorsze co może być. Chyba że macie dużo czasu.

1364506214-U701786.jpg1364506248-U701786.jpg
Klasa II
Szkody: 25
Cena 75 złota

Opis: Lepsza niż poprzednia klasa harpunów. Można nimi bić słabe potwory gdy ma się więcej czasu. Nie polecam

1364506359-U701786.jpg1364506391-U701786.jpg
Klasa III
Szkody: 50
Cena 120 złota

Opis: Najlepsza klasa harpunów dla początkujących! Jeżeli zabijecie parę potworów (na oko 3 potwory z których dostaniecie po 6.000 Złota) zdobędziecie 18.000 złota , z czego możecie już kupić z około 100 harpunów tej klasy! Naprawdę polecam! Duże szkody-niska cena.

1364506473-U701786.jpg1364506508-U701786.jpg

Klasa IV
Szkody: 250
Cena 100 pereł

Opis: Niemal najlepsza klasa harpunów. Przeze mnie rzadko używana. Jeżeli już to harpuny klasy 3. lub 5. Ale jak macie dużo pereł to mogą wam się przydać. Można je licytować na Placu Targowym.

1364574603-U701786.png

Chciałbym opisać wam trochę różne narzędzia związane z harpunami i potworami na mapie morza:

1364400597-U701786.png

Jeżeli chodzi o harpuny to takie rzeczy powinniście znać:

1.Jeżeli klikniecie okienko (numer 3 na obrazku) właśnie pojawi się to okno. Są tu wszystkie harpuny jakie posiadamy oraz pasek na samym dole w tym oknie KUP HARPUNY

2.Jest to potwór. Potwory są na całej mapie morza. Jak zabijecie jakiegoś nie musicie się martwić że ich już nie będzie-będą się z powrotem pojawiać, ale już w innych miejscach. Po wybraniu jakiejś klasy harpunów jeżeli mamy ich wystarczająco, klikamy na potwora i Nacelowaną Armatę (na 1 pasku od dołu) "ekwipunku".

3. W tym małym okienku na dole po prawej jest pokazywana ilość danej klasy harpunów. Jeżeli klikniecie w to pojawi wam się okienko (numer 1 na obrazku).

Jeżeli któryś element z poradnika jest przestarzały lub się nie zgadza z aktualną grą, napiszcie mi na PW, ze względu braku dostępu do SeaFight.

Pozdrawiam! :)

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

naprawdę fajny poradnik i napisany w miarę przejrzyście tylko mało rzeczy opisanach ;) nie wiadomo po co są pokłady, kasztele i czy opłaca się je robić itd ;) nowy gracz tego nie wie. patrzy i widzi tylko że kosztuje masę perełek :P ale przyznać muszę że braki ilościowe nadrabiasz jakością tłumaczenia ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

50f i 55f oraz 60f no i oczywiście admiralskie mają taki sam zasięg nie gadajcie głupot i mają takie same obrażenia tylko że 60f ma na 0 poz. 5 szkód do amunicji elitarnej a na 5 poz 10 do amnicji admiraslkie nie pamiętam dobrze ale 2 szkód do pustaka i 3,4 lub 5 wałaśnie tego nie pamiętam do amunicji elitarnej więc nie daje to nam dużego plusu na początek ja bym polecał kupywac 55f a licytować 50 f kto da początkującem graczowi wylicytowac admiralską armatę ja na pl1 nawet za 1mld nie wylicytowałem więc licytować 50f a kupować 55f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...