Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Czy pójdzie :D

DragonMati

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest szansa żeby BF3 ruszył na tym kompie ?

Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz

ATI Radeon HD 4650 512mb

Ram 2GB

Win Vista 32 bit

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Czy jest szansa żeby BF3 ruszył na tym kompie ?

Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz

ATI Radeon HD 4650 512mb

Ram 2GB

Win Vista 32 bit

Karta graficzna co prawda ATI ale do dupy bo 4600 series i 512 mb, procek najlepiej jakby to byl i5/i7 ram masz MAŁO bardzo MAŁO no i viste zmien na windowsa ;p

kumpel ma ok 40-45 i da się płynnie grać, wiec tobie powinno lepiej chodzic

40-45 FPS'ów to nie jest płynne granie ;)

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

"40-45 FPS'ów to nie jest płynne granie ;) "

To jaka ilość FPS według ciebie sprawia, że gra jest "płynna" ? Mi osobiście 35-40 wystarcza całkowicie, żeby było ok.

@up. Na laptopach nie za bardzo się znam, ale jest to kiepski sprzęt do grania w taką grę. 315M ma 64bitową szynę na pamięciach DDR3 i posiada jej 512MB. 260mln tranzystorów, przy czym HD5450 ma ok 290mln, a na niej da się płynnie grać na najniższych, ale u cb jeszcze trzeba policzyć to, że to wersja M czyli laptopowa, czyli mniej wydajna. Także jeśli chcesz pograć, to raczej nie na tym laptopie ;]

Opublikowano

ja sie tak spytam zeby nie zakladac nowego tematu. Na laptopie Samsung np-rc510-s02pl bedzie sie dalo wmiare plynnie pograc?

Nie musisz zakładać nowego tematu, wystarczy umiejętność czytania. Mamy tu już podpięty, 94-stronicowy temat "Czy pójdzie mi battlefield?". Mod chyba śpi bo wcześniej takie tematy były od razu zamykane.

no i viste zmien na windowsa ;p

Zdanie typu "zmień firefoxa na mozille". o.0

To jaka ilość FPS według ciebie sprawia, że gra jest "płynna" ? Mi osobiście 35-40 wystarcza całkowicie, żeby było ok.

Ja na przykład gram na synchronizacji pionowej i lekkie spadki poniżej 60 fps są widoczne.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Karta graficzna co prawda ATI ale do dupy bo 4600 series i 512 mb, procek najlepiej jakby to byl i5/i7 ram masz MAŁO bardzo MAŁO no i viste zmien na windowsa ;p

40-45 FPS'ów to nie jest płynne granie ;)

Co z tego że 512mb? Na low wystarczy, procek i5/i7? śmieszny jesteś na athlon 5000+ gra się płynnie, ramu to tak mało nie ma bo 2gb na low starczy jak wyłączy wszystkie zbędne programy, vista to także windows... Najlepiej niech zainstaluje sp3 i będzie dobrze.

BTW: 25fps to jest już płynne granie...

Opublikowano

BTW: 25fps to jest już płynne granie...

hahahahahahahahahahahahahahahahahah ^^

Teraz tak na poważnie wytłumacze wam jak to mniej wiecej działa:

-wasze 20-25fps to sobie wmawiacie ze jest plynnie bo wam ledwo co ten bf chodzi.Mi na starym sprzęcie smigalo w 20-30 i tez mysle sobie kurde w miare plynnie sie gra.Po kupieniu nowszego sprzetu doszedlem do wniosku ze poprostu sobie wmawiałem to gdyż nie bylo mnie stać na lepszy i musialem zadowolic sie tym co mam.

-Oko widzi mniej wiecej do 30-35 +/- fps (nie znamy tego dokladnie)

-Nasz monitor widzi do 60fps

znaczy że:

1.Mając 35 fps dla nas gra jest plynna ale poczujemy różnice miedzy 35 a 60.

2.Miedzy 60 a 1000000000000000 FPS nie poczujemy żadnej różnicy gdyż nasz monitor widzi tylko do 60 fpsów i ani fps'a wiecej

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

"Nasz monitor widzi do 60fp"

Monitor nie "widzi", on ma taką częstotliwość odświeżania. a max 60MHz (czyli wyświetla do 60 FPS) to jest we wszystkich monitorach, obecnie w monitorach do PC standardem jest bodajże 75MHz

"Oko widzi mniej wiecej do 30-35 +/- fps (nie znamy tego dokladnie)"

to prawda, ponieważ dla jednego gra z 25FPS MOŻe być płynna, dla innego przy 40FPS może się zacinać.

Ja osobiście w większości grach nie czuję różnicy pomiędzy 30-35 FPS a 60 FPS, w BF'ie 35-40 to dla mnie jest płynne. Dużo tu zależy od ludzkiego oka, tak jak to wcześniej napisałem.

Opublikowano

Ja osobiście w większości grach nie czuję różnicy pomiędzy 30-35 FPS a 60 FPS, w BF'ie 35-40 to dla mnie jest płynne. Dużo tu zależy od ludzkiego oka, tak jak to wcześniej napisałem.

Dokładnie,kazde ciało jest inne :) To nie jest różnica zeby ją poczuć ponieważ jest to tylko minimum ale jednak kiedys zdarzy sie sytuacja gdy te minimum zadecyduje o twojej smierci i to moze uratować ci dupe ;) Oczywiscie smieszne jest płakanie "mam 50 fps jak zrobic 60" ale jak mamy te 25 musimy byc swiadomi ze jednak mimo naszego skilla strona techniczna moze nas zawieść.

Co do tematu - nie oszukujmy sie, wątpie że pograsz. Mówimy tu o grze a nie przeskakiwaniu na pokazie slajdów.Jakbyś kupił RAM chociaz mial te 2gb wiecej nawet jaby ci jakos szło to bys przeszedł singla na hmm..low? i na tym sie konczy bo na multi bys tylko nabijał innym kille.

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

hahahahahahahahahahahahahahahahahah ^^

Teraz tak na poważnie wytłumacze wam jak to mniej wiecej działa:

-wasze 20-25fps to sobie wmawiacie ze jest plynnie bo wam ledwo co ten bf chodzi.Mi na starym sprzęcie smigalo w 20-30 i tez mysle sobie kurde w miare plynnie sie gra.Po kupieniu nowszego sprzetu doszedlem do wniosku ze poprostu sobie wmawiałem to gdyż nie bylo mnie stać na lepszy i musialem zadowolic sie tym co mam.

-Oko widzi mniej wiecej do 30-35 +/- fps (nie znamy tego dokladnie)

-Nasz monitor widzi do 60fps

znaczy że:

1.Mając 35 fps dla nas gra jest plynna ale poczujemy różnice miedzy 35 a 60.

2.Miedzy 60 a 1000000000000000 FPS nie poczujemy żadnej różnicy gdyż nasz monitor widzi tylko do 60 fpsów i ani fps'a wiecej

Ja słyszałem że oko widzi 25fps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...