Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bukkit 1.3.1 Zżera pamiec ram. Pomozcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Bukkit 1.3.1 zzera mi pamiec ram na serwerze dedykowanym. Na 1.2.5 wszystko chodzilo, gdy wyszla wersja 1.3 Development, to wgralem i od tamtej pory zzera mi pamiec ram.. W 5 min jest juz 1 GB.. Potem wgralem juz Rekomendowana stabilna i jeszcze problem nie znikl, reinstalowalem serwer i to samo, nie wiem o co chodzi.. Pomozcie.. Czy to jakis bug czy co?

Opublikowano

To raczej nie jest wina pluginów, bo gdy odpalałem serwer na 1.2.5 zużywał 60-200 mb ramu a na 1.3.1 około +400 mb.

(Serwery były puste odpalone tak na szybko ;d)

Opublikowano

Nie prawda... Zaktualizuj pluginy, bo możliwe, że masz wersje na 1.2.5...

Niektore sa na 1.2.5, bo nie wyszla do nich 1.3.1, to moze byc tego wina?

Opublikowano

Tak, jest to możliwe, wyłącz je, aż wyjdzie wersja na 1.3.1.

Tylko jest problem, bo World Guard i World Edit te pluginy sa potrzebne do serwera, a one nie sa aktualizowane od 1.2.5 - R1.0.. To samo jest tez z inny pluginami.

Ps. Pytanie, czy mozna samemu zaktualizowac pluginy?

Opublikowano

DChatCleaner, Multi - verse Portals, PermissionsEx, SimpleSpleef.. Do tych pluginow nie ma jeszcze 1.3.1, mam te pluginy na serwerze.

Jest moze jakies rozwiazanie? ;]

Opublikowano

Tak ale to jest ram. To nie jest tak , że jak masz więcej wolnego miejsca to serwer będzie działała szybciej.

Pamięć ram jest po to aby ją wykorzystywać , a nie zmiejszać jej zużycie. Zmniejsze jej zużycia o powiedzmy 500mb nie wpłynie na grywalnosc serwera.

A inna sprawa . gdyby serwer zużywał 90% pamieci ram np. 2,80 z 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...