Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komputer

iLikeMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy jaki masz dostępny budżet. Jeżeli twój budżet waha się między 2000-3000 zł to ...

Procesor - Inter Core i5-2500k

Karta Graficzna - GeForce GTX 560 Ti

Płyta Główna - Asrock P67 PRO2

Pamięć RAM - Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 ... ale można dokupić jeszcze te dodatkowe 4-8 GB

Dolicz do tego obudowę, zasilacz, napęd... opcjonalnie głośniki, monitor, słuchawki, myszka, klawiatura, czytnik kart.

Opublikowano

+ nagrywarka DVD jeśli nie masz ze starego kompa

i zeby jak coś zaoszczędzić polecam wziąść HDD na SATA II, bo jedynie najmocniejsze dyski HDD np. WD Black, wykorzystują prawie cały SATA II, różnica jest jedynie w cenie, a wydajność ta sama

i jeśli już brać taką kartę to na pewno nie colorka, polecam Sapphire/Gigabyte ew. Asus

Opublikowano

i zeby jak coś zaoszczędzić polecam wziąść HDD na SATA II, bo jedynie najmocniejsze dyski HDD np. WD Black, wykorzystują prawie cały SATA II, różnica jest jedynie w cenie, a wydajność ta sama

i jeśli już brać taką kartę to na pewno nie colorka, polecam Sapphire/Gigabyte ew. Asus

ja nie polecam kart Sapphire bo mam z hd 6870 dużo problemów i za jakiś czas będę musiał odesłać do serwisu na miesiąc a karta ma 6 miesięcy

Opublikowano

Jak widzę tu 15 letnich "informatyków" mam ochotę uciąć kabel od internetu. Sapphire i Asus to jedyne karty godne polecenia. Gigabyte wpada w rezonans, przy wyższych obrotach wentylatorów. Z tym że karty Asusa są pod większym fabrycznym OC, i na nich będziesz miał najlepsze wyniki. Jakbyś miał pytania pisz na Pw. Z tego co czytam Wasze posty to jedynie Morrow poleca w miarę dobry sprzęt.

Opublikowano

"Jak widzę tu 15 letnich "informatyków" mam ochotę uciąć kabel od internetu"

to, że ktoś pomaga innym w doborze sprzętu mając "15 lat" to nie znaczy od razu, że ktoś się nie zna.

" Gigabyte wpada w rezonans, przy wyższych obrotach wentylatorów"

Gigabyte jest minimalnie głośniejsza od Sapphire w wyższych obrotach, ale prawie nie zauważalnie, miałem kilka kart graficznych od Gigabyte/Sapphire/Asus i Gigabyte/Sapphire nie różnią się wiele, Asus jest głośniejszy niż oba te modele. Miałem tak ze wszystkimi kartami od tych firm, więc to nie był zbieg okoliczności

Dalej polecam brać od Sapphire/Gigabyte, ew. Asus

Opublikowano

Ja napisałem co sądzę o Gigabyte, i zdania nie zmienię. Co chwile od kolegów z różnych forów słyszę, że to Gigabyte najczęściej wyrzuca artefakty. Większość zaawansowanych graczy poleci Ci Asusa lub Sapphire. Asus ma głośniejsze chłodzenie, ale najwyższą wydajność. Sapphire jest słabsza, ale ma cichsze i wydajniejsze chłodzenie. Poza tym podaj mi gracza który woli cisze od wydajności, nie mowie o pseudo graczach.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...