Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dysk "strzela"

JestemSlepy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim dyskiem twardym. Oddaje on pojedyncze dźwięki tak jakby "strzału" i po usłyszeniu dźwięki komputer się zawiesza. Zawsze po takim cyknięciu zawiesza się, pomaga jedynie kilkukrotne wyjęcie i włożeniu kabli od dysku twardego. Takie strzelanie słyszę co 5-10 minut. Czego to może być wina ?

Kocham mame

Opublikowano

uważaj bo cie zastrzeli lol xD xD xD

Za chwile może moderator Cię zastrzeli warnem za spam.

Jakieś rozsądniejsze odpowiedzi ?

Kocham mame

Opublikowano

Może odkręc górną osłonkę , podłącz pod komputer i powiedz nam co powoduje hałas :)

Ale znając dyski to szykuj się na kupno nowego ;)

Opublikowano

Polecam sprawdzenie dysku pod innym zasilaczem. Jesli na pusto bedzie sie cofala glowica to uszkodzony dysk, jesli pod innym zasilaczem problem zniknie to masz winowajce.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Może odkręc górną osłonkę , podłącz pod komputer i powiedz nam co powoduje hałas :)

Ale znając dyski to szykuj się na kupno nowego ;)

Nie chcę go rozkręcać bo mam plomby i jest jeszcze na gwarancji. Problem z przejechaniem do nich jest taki, że jestem z Krakowa, a komputer był składany w jakieś firmie w Poznaniu ( Dostałem komputer na urodziny ;d ). Musisałbym dysk wysyłać, a oni by mi musieli potem go odesłać.

Polecam sprawdzenie dysku pod innym zasilaczem. Jesli na pusto bedzie sie cofala glowica to uszkodzony dysk, jesli pod innym zasilaczem problem zniknie to masz winowajce.

Ewentualnie zaniosę swój dysk do znajomego bo nie mam innego zasilacza.

Kup nowy uszkodzona ścieżka zerowa

? ;d

Kocham mame

Opublikowano

a w czym ci to przeszkadza że będzie na innym dysku ? po reklamacji i tak dostaniesz czysty dysk

ścieżka zerowa to zapis całej zawartości sektorów i program ładujący system, pierwszy zewnętrzny sektor na dysku , nie ma możliwości zmiany jej położenia bo to fizycznie początek dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...