Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Mniejsze Lagi W GRZE !

romex77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto tut jak zrobić żeby były mniejsze lagi w grze . ostrzegam że nie działa u każdego.

Klikamy Start-->uruchom--> wpisujemy "msconfig"-->ok

Teraz: BOOT.INI---> Opcje Zaawansowane , itam gdzie pisze /NUMPROC to wybieramy po prawej stronie największą ilość. np. jak mamy zaznaczone 1 to wybieramy 2 lub 4 . Im więcej tylm lepiej.

To jest liczba procesorów i w zależności kto ile ma na kompie to jest taka liczba. Działa to na takiej zasaszie że zamiast "lagi" są redukowane przez więcej procesorków ;) Nic to nie zaszkodzi komputerowi :)

Opublikowano

no a jesli u mnie po prawo jest tylko 1 i więcej nie moge juz wziąc? to poprawi działanie jesli zaznacze tą opcje i wybiere to 1

To znaczy że masz tylko jeden rdzeń i nic nie poradzisz... ale jak ktośma więcej tym lepiej. Narazie każdy był zadowolony komu to wyjaśniłem..

Opublikowano

hah działa ;D

Kurwa caly czas od ponad roku leciał mi na jednym rdzeniu a mam ich 4 ;/ teraz to różnice widać od razu dzieki łap lajka ;D

1319559475-U373267.pngkbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

To nie powinno zmniejszyć lagów w grze ponieważ jest to ilość rdzeni z jakiej komputer ma się uruchamiać

ZMNIEJSZA ! Widać ewidentną różnice .. Narazie każdy to mi potwierdził .

Opublikowano

Ja mam 4 rdzenie !!

Chyba w snach !!!!

@Topic

Nie rozumiem tych narzekań na lagi..

Opublikowano

Chciałabym zauważyć, że tzw. lagi mają najczęściej podłoże w naszym łączu a dokładniej jego stabilności. Mam dobry komputer ale często pojawialy mi się lagi. Zrezygnowałam z upiększeń na mapach, wyłączyłam detale - drony, wybuchy i inne pierdoły. Wszelkie problemy zniknęły. A to dla tego, że przy takich ustawieniach moje łącze jest mniej obciążane, jest mniej danych do pobrania / wysłania.

Pozdrawiam, Kaśka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...