Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Początki tworzenia serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Więc na początek dodam, iż wiem, że jest multum tematów odpowiadających na moje pytania - lecz jest ich tyle, że nie wiem który do czego służy już sam.

Pewnie od razu wymierzycie we mnie krechą, iż jestem tępakiem który znów zadaję nudne pytania..

Ale cóż, trzeba w życiu próbować.

A więc planuję stworzyć własny serwer MT2, lecz nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać.

Początkowo chce zrobić go na swoim komputerze lecz równie dostępnego dla wszystkich.

Podczas gdy bd miał go na swoim komputerze nauczę się wszystkich niezbędnych rzeczy które muszę wiedzieć.

A więc proszę o danie linka albo wytłumaczenie mi tego:

1.Jak postawić serwer METIN2 na własnym komputerze bez żadnych hamachi?

2.w Jakim temacie są zawarte wszystkie pliki wraz z czystym metinem z 2010r gdzie można go dorabiać (max lvl100)?

Dodam, iż mam czas na takie rzeczy, w niedługiej przyszłości planują stworzyć SERWER dla GRACZY.

Dodam jeszcze, że mój internet jest podłączony z jednej strony kablem do kompa,a ten kabel do routera.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

3 maj

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...