Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki z mikrofonem za nie więcej niż 300zł

wallet666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie: Słuchawki z mikrofonem za nie więcej niż 300zł.

Liczę na jakieś sensowne wypowiedzi, aktualnie posiadam Gamecome 377.

Zmieniam bo w tych po roku użytkowania siada mikrofon, i ogólnie nie są zbyt wygodne.

Wymagania jakie muszą spełniać to "duże muszle" małe mnie uciskają.

Myślę nad Razer Carcharis, grałem na nich u kolegi były sewttaśne, tylko cena mnie odstrasza...

Jeśli macie jakieś sugestie to podzielcie się nimi.

(Może by zestaw słuchawki i mikro osobno, byle zestaw nie przekraczał tych 300zł)

Opublikowano

@up

Wyglądają ok, tylko, że nie mają mikrofonu.

Jeśli możesz to podeślij nazwę jakiegoś fajnego mikrofonu.

Hmm.. wiele osób poleca te steelseries Siberia v2, popatrzę sobie na nie, ale niepokoi mnie jedna rzecz w nich, mają jakiś dziwny mikrofon (taki malutki) czy będzie mnie dobrze słychać? Miał je może ktoś i może rozwiać moje wątpliwości?

Opublikowano

@up

Wyglądają ok, tylko, że nie mają mikrofonu.

Jeśli możesz to podeślij nazwę jakiegoś fajnego mikrofonu.

Hmm.. wiele osób poleca te steelseries Siberia v2, popatrzę sobie na nie, ale niepokoi mnie jedna rzecz w nich, mają jakiś dziwny mikrofon (taki malutki) czy będzie mnie dobrze słychać? Miał je może ktoś i może rozwiać moje wątpliwości?

one sa glownie do gry w cs'a itd, wiec tak. Mikrofon jest ok.

Opublikowano

Creative Aruvana Live + Zalman ZM-MIC1 (mikrofon za ok. 17zł a dobry) zapewne będą lepsze niż pseudo-sprzęt "for gamers". Lepiej kupić zwykłe słuchawki muzyczne/audiofilskie, bo są po prostu lepsze niż coś z nalepką "PRO MEGA ULTRA HIPER DŹWIĘK DLA GRACZY". Poszukaj sobie jeszcze Sennheiser HD555. Najlepsze słuchawki w przedziale +/- 300 zł. Świetne do muzyki, filmów i gier. Jednakże jest jeszcze kwestia karty dźwiękowej. Choć CAL'e będą raczej dobre pod słabą dźwiękówkę, to polecam kupienie jakiegoś porządnego źródła.

7m9a.png

Opublikowano

Up, słuchawki od razera podobno są słabe, bo razer specjalizuje się w innym sprzęcie. więc odradzam. To że PewdiePie w nich gra to nie znaczy że są dobre

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Nawet nie wiedzialem ze jest taki czlowiek o ktorym mowisz xD Po prostu jakos bassu jest wysmienity i ogolnie bardzo polecam

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Najlepiej sobie poczytaj na forach, na ktorych ludzie specjalizuja sie w tym. Tutaj kazdy wymieni ci "super mega hardkorowe sluchawki dla najlepszego gracza", nie majac zupelnie pojecia o tym, bo przesiadl sie ze sluchawek "Made in biedronka" i dla niego jest super. Jedyne sluchawki dla graczy, jakie maja prawo bytu to sluchawki od AKG i Senki. AKG GHS-1 to wydatek ok. 250zl i bija na glowe te wszystkie razery, siberie i bog wie co jeszcze. Niestety gejmerskie senki to wydatek ponad 600zl, wiec nie wchodza w gre. Dalej jednak polecam HD555 i gwarantuje, ze bedziesz wiecej niz zadowolony.

7m9a.png

Opublikowano

Hmm... Czytając wasze odpowiedzi waham się między:

1) SteelSeries Siberia V2

2) Creative Aruvana Live + jakiś mikrofon z mediamarktu

Te AKG GHS-1 odpadają, w podobnej cenie już bym dostał Razer Carcharis, a na razerach grałem, wiem że by mi odpowiadały.

Opublikowano

CAL'e, CAL'e i jeszcze raz CAL'e. Pogoogluj sobie "SteelSeries Siberia V2 vs Creative Aurvana Live" i zobaczysz, że mam rację. Nawet jeśli dźwięk w tych V2 jest znośny, to nie ma sensu pakować się w takie krótko mówiąc gówno.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...