Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Szukam jakiegoś godnego polecenia.

Kwasiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 975 RP

Zależy mi na: na champie, którego można w miarę szybko ogarnąć, ale i żeby nie był szmatką do podłogi, tylko się przydał do czegoś więcej. W lola dopiero zaczynam grać, a jakiegoś już by wypadało wybrać :x

Preferuję: postacie, które atakują z daleka (bardziej magów, aniżeli łuczników itd.)

1280314365-U1.png

Opublikowano

Jeśli wolisz kogoś co bije z daleka to ja polecam Zyre nowa postać ma fajne um i ulti.

Ezreal <3 moja ulubiona postać bije z daleka moze przechodzic przez sciany i ma ulti ktore przelatuje przez cala mape jak u Ashe ale latwiej trafić a swietne jest na niedobitków którzy stoczyli bitwe.

Jeśli robisz go pod AP czyli moce umiejetnosci to na 18 lvl z 3 itemami z full umem masz z ulti kolo 900 dmg a jak przebicie wejdzie miotasz tysiaka.

Pod Ad sprawa wyglada podobnie ja polecam kupic na start najlepsze ,najszybsze buty i ladowac sporo w szybkosc ataku i wielkosc obrazen . Jeśli masz szybkosc ataku kolo 1,4 to juz krwiopijca możesz mieć który zwiększa wysysanie hp przeciwnikowi.

To na tyle o Ezrealu

Varus fajna postać latwa a szmatką do podlogi nie jest.

Brand cieżki do ogarniecia

hmm może Heimerdinger stawia dzialka ktore na koncu moga bic nawet po 200 i szybkosc atakumto 1,6 na s. ma rakiety , i ogluszacz.

I polecam jeszcze Corky'ego nawet fajne ale tez ciezki.

To by było na tyle licze na +sika

Opublikowano

Polecam Lux. Q fajny stun, W mniej przydatne, E dobre do harassu, jak i do odkrywania krzaków, R (ulti) zajebiste, dobrze wyfeedowana Lux potrafi zabrać tym skillem nawet 50% HP, można nim także dobić uciekających wrogów.

@Down, a przepraszam, nie wiedziałem, a możesz powiedzieć jaka jest różnica w stunie a snare?

Game Over

Opublikowano

@WhiteBoy Lux nie ma STUNA TYLKO SNARE !!! Tak ciężko się tego nauczyć ?

@topic

Jeżeli chcesz maga to polecam Branda, Cassio oraz Ahri.

Te postacie niszczą na midzie. Której byś nie wybrał i tak będziesz zadowolony :P.

Opublikowano

Szczerze :) ? Ja Ci polece Annie ^^

Naprawde ma wielki dmg. łatwą farme :) Stun :)

po 6 łatwo uciec z ganków :)

A jej combo kładzie praktycznie każdego innego maga :)

Jeżeli nie chcesz annie.. To Anivia :) Ja od niej zaczynałem i naprawde nigdy się nie zawiodłem... :)

Jej combo jest również bardzo mocne :)

Opublikowano

Nie bede oryginalny jesli polece ci Cassiopeie i Branda (poczekaj na przeceny wtedy kupisz obydwu championow za 974RP).

Co do innych magów tu polecanych to moja opinia jest taka:

Karthus - bardzo dobra postac, ale lepiej uzbierac 3150IP i go kupic niz wydawac RP na niego

Lux - moze dac duzo radosci z gry, ale wydaje mi sie ze zbyt latwo popelnic nia blad, jezeli brakuje doswiadczenia

Ahri - to cos jesli jest ogarniete to niszczy system

Anivia - Nie wydaje mi sie zeby ta postac byla najlepszym wyborem dla poczatkujacego gracza (nauka farmienia Anivia gracza ktory dopiero zaczyna grac w lola mija sie z celem, chociaz "umiesz farmic Anivia, umiesz farmic wszystkim)

Annie - Przyjemna postac za 450IP (ok.3-5 wygrane(-ych) gry(-ier))

Heimerdinger - Ta postacia gralem doslownie kilka razy, nie podoba mi sie, ale jesli ktos ogarnie ja to potrafi naprawde wkurzyc przeciwnika

Dodatko ode mnie (juz nie za RP - nie oplaca sie):

Veigar - Male a bije jak wsciekly, ponadto odpowiednio budowany nie jest tak latwy do zabicia jak sie moze wydawac

Gragas - Postac z ogromnym potencjalem (bije z bliska, ale ma skilla ze sporym zasiegiem pod Q), dosc wytrzymaly

Morgana - Dosc wytrzymala przy odpowiednim buildzie (byle nie pod Glass Cannon - bije mocno a pada jeszcze szybciej) i przeogromny potencjal (OP postac)

P.S. Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem.

P.S. 2. Snare pozwala uzywac skilli i auto attacku, blokuje tylko mozliwosc ruchu, a stun blokuje wszystko, ot i cala roznica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...