Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mod] TitanMod ! Autorski mod :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wam zaprezentować moda mojego autorstwa. Jest to mod dodający do gry TYTAN, oczywiście modyfikacja jest jak na razie w fazie testów i właśnie od was chciałbym usłyszeć pierwsze opinie nt. mod'a

;)... Dodatek ten będzie uaktualniany w miarę mojego czasu. Dobra może przejdźmy do rzeczy...

Tutaj proszę download:

Wspomóz mnie! | Link | SKAN

Ok, przejdźmy do instrukcji:

1. Pobieramy paczkę.

2. Wgrywamy ModLoader do minecraft.jar.

3. Usuwamy META-INF.

4. Wgrywamy archiwum TitanMod_x.x.zip do folderu /mods w .minecraft .

Teraz crafting:

Najpierw musimy zdobyć rude tytanu. Gdy już ją zdobędziemy to przepalamy "Titan Dust" w piecu. Dostaniemy "Titan Ingot", które możemy przepalić na "Refined Titan".

Z tego robimy "Molecule of the Gods" : 68721145.jpg. Z cząsteczki Bogów tworzymy standardowo narzędzia, które są 2 razy wytrzymalsze od diamentowych narzędzi i przy okazji w przyszłości będą 2x szybsze. Miecz jak na razie został skończony, lecz brakło mi czasu na ulepszenie narzędzi i dodanie zbroi - dodam przy najbliższej okazji ;).

Podsumowanie:

Mod jest w fazie testów, wszystkie niedopracowania prosiłbym o zgłaszanie w temacie. Narzędzia są jak na razie "wolne", prócz miecza - zrobię to w przyszłości włącznie z zbroją. Prosiłbym także o jakieś pomysły co dodać do moda itp,a ciekawe pomysły kto wie, może dodam :).

Przy modzie pomagał mi tutorial: karol202 !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sam piszesz że to na razie testy ale kto wie co z tego będzie. Na zachęte dam ci Like i zobacze moda.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Mhm nie sądziłem, że kogoś to zachęci po takim czasie - powiem tyle, że w takim razie chyba napiszę moda na nowym kodzie i z nowymi udogodnieniami :P.

Ok zaczynam powoli pisać i dodawać troszeczkę nowych rzeczy - wikipedia mi pomaga :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...