Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer dziala ale brak obrazu

RuSs3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witAM od pewnego czasu mam problem z komputerem gdy odpalam widze czarny obraz ... tzn Monitor dziala ale miga pierwsza moja mysl to byla ze cos z karta graficzna no to ok wyjelem karte i wsadzilem nowa ( wczesniej podlaczalem kabel od monitora do plyty glownej tzn. mialem miec zintegrowana graffe ale tez nie pomoglo ) ale ta nowa nic nie dala i bylo to samo ... minelo kilka dni wiec pobwailem sie w Elektronika sprawdzilem czy zasilacz mi nawala ale Miernik wskazal ze dziala 100% wiec myslalem ze to monitor cos nie tak podlaczylem Monitor do laptopa i dzialal .. zdziwilem sie ze dziala na laptopie a jak podlacze do komputera to nic 0 znaku zycia.

Dzisiaj wpadl mi pomysl aby zobaczyc czy RAM sie nie dogaduje z Braciszkiem ;d tzn. mam 2 kosci ramu innych firm odlaczylem 1 i to samo zrobilem z 2gim to samo i nic nadal ten sam problem wiec wzielem 2 komputer podlaczylem i to samo .. monitor miga tzn. dioda miga a komputer chodzi bez rzadnych zarzutow.

Moze wiecie czego to jest wina ??

dodam ze czasami tak mialem ale jak odlaczalem i podlaczalem pomagalo a teraz nic nie chce dzialac ..

+ musze robic Formata max 4 dni .. czasami jest cud ze Windows byl 7dni..

Gdyby Ktos Cos Wiedzial Prosze O Pomoc Bylbym wdzieczny ...

Dziekuje i Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że walnęła Ci się płyta główna, dlatego nie działa i na kartach i na integralnej grafice

Opublikowano

Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że walnęła Ci się płyta główna, dlatego nie działa i na kartach i na integralnej grafice

dzieki ze choc napisales :D tak to jest plyta glowna wiem bo czytalem na google tzn. szukalem i znalazlem ze 1 koles z Brazyli mial ten sam problem .. to sa diody takie na plycie glownej i mozliwe ze to od nich moze byc wina bo czasami zalapia a czasami nie.

Opublikowano

Wgrywałeś nowe sterowniki ? Też mam ostatnio podobny problem .. Że ładuje się wszystko ładnie a jak zaczyna się ładować pulpit to czarny ekran i musze odinstalowac i zainastalowac od nowa stery i działa .

Camorra Skyblock - 94.23.246.207:25085

Opublikowano

Mam podobny problem, tylko że u mnie po uruchomieniu PCta on startuje, ale monitor pozostaje w stanie czuwania...

Wszystkie 6 wiatraków się kręci, ale on nie reaguje ... W google wczytałem, że to prawdopodobnie rozjechane mobo lub karta graficzna...

Ah, kocham polskich kurierów, a w szczególności siódemkę ;c

9368_gold.png

Opublikowano

Ja miałem taki sam problem jak panowie wyżej

I zamiast do wejścia bezpośrednio na płycie głównej podbiąłem monitor pod karte graficzną

xD

Opublikowano
"Wgrywałeś nowe sterowniki ? Też mam ostatnio podobny problem .. Że ładuje się wszystko ładnie a jak zaczyna się ładować pulpit to czarny ekran i musze odinstalowac i zainastalowac od nowa stery i działa . "

monitor wgl nie startuje :)

"Mam podobny problem, tylko że u mnie po uruchomieniu PCta on startuje, ale monitor pozostaje w stanie czuwania...

Wszystkie 6 wiatraków się kręci, ale on nie reaguje ... W google wczytałem, że to prawdopodobnie rozjechane mobo lub karta graficzna...

Ah, kocham polskich kurierów, a w szczególności siódemkę ;c "

to jest wina takiej diody na plycie glownej przez nia nie chce odpalic sie monitor .. musisz zamowic ja z UK bo w Polsce niestety jej nie ma .. ona kosztuje 1Euro

Ja miałem taki sam problem jak panowie wyżej

I zamiast do wejścia bezpośrednio na płycie głównej podbiąłem monitor pod karte graficzną

to widocznie zjaralo sie wejscie pod kabel od monitora .. bo jak dziala karta czyli plyta glowna dziala a jakby nie dzialala ta karta to plyte glowna mozesz wywalic :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyskakuje Ci komunikat "Sterownik ekranu przestał działać, ale ~ cośtam cośtam" ?? Bo kiedyś ja tak miałem i mi taki komunikat wywalało.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...