Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Początki ...

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Koledzy namówili mnie do gry w LoL'a, jednak nigdy nie grałem w gry tego typu. Ogarniam dobrze parę MMORPG, jednak tutaj dopiero zaczynam ( zaczynam pobierać clienta hehe ;) ) Kolega polecił mi start Ashem i ten build:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ashes-to-ashes-67331

Wątpię jednak w jego wiedzę (nie umie grać dobrze w żadne MMORPG) więc piszę na kochanym MPC. Może polecacie mi inną postać, albo build ? Nie znalazłem poradnika co do początków gry. Kolejne pytanie to czy są jakieś hacki, modyfikacje clienta, upiększenia gry itp. ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Postacie jakimi będziesz lubić grać dopiero ogarniesz po dwóch - trzech tygodniach gry w tą grę.

Buildy najczęściej są na stronie mobafire.com, tam użytkownicy wstawiają wiarygodne buildy ( które są najlepsze, mają najwięcej % głosów ).

Są. Międzyinnymi zoomhack.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Ogólnie to nie lubię uciekać z pola walki, lubię się nawalać w samym środku bez strachu o szybkie ubicie, czytam poradniki i myślałem o jakimś MegaTanku ale nie wiem czy będzie mnie stać na początku gry na któregoś z nich ??

ZoomHack - jakiś opis, link, poradnik ?

Opublikowano

Jeżeli chcesz szukać buildów, to wchodź na stronę solomid, bo tam wrzucają poradniki ludzie z elo +2000. A jeżeli nie lubisz uciekać z pola walki i stać w środku to ta gra nie jest dla Ciebie. Nie zawsze potrzebny jest full tank i nie zawsze trzeba walczyć do końca. Z tanków najlepszy będzie alistar, którego dostaniesz za zasubskrybowanie kanału na youtube wraz ze skorką. Znajomość gier mmorpg nie przyda Ci się tutaj w ogóle, ale wielu się przekonało do lola, więc radze spróbować.

Opublikowano

Ashe jest dobrym championem na początek.

Bardzo łatwo ją ogarnąć, a dmg przy odpowiednim buildzie jest zaskakująco wysokie.

Nigdy, ale to nigdy nie patrz na buildy na mobafire, bo piszą to noobki, którzy wygrali jeden mecz postacią i myślą, że są pro elo koxami (nie wszyscy, ale większość).

Bardziej polecam solomid.net.

Tamtejsze poradniki piszą bardziej doświadczeni gracze z 2k+ elo.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

@DatiaN

On nie wie co to jest ELo a ty mu tak tłumaczysz :P

Lubisz wchodzić w pole walki, ale to takie gadanie początkowe, teraz najgłupszą postacią będziesz się wpierdzielać żeby złapać ubłaganego fraga, który i tak ucieknie, bo zanim zaczniesz myśleć, musisz kilkadziesiąt gier rozegrać :P

Co do poradników, to polecam solomid, bo tam masz na prawdę pewność, że Cię tam nie wytrollują, poradniki tworzą graczę, którzy są znani na całym świecie, z dobrych drużyn itd. itp.

A co do znajomości gier mmorpg, to nic ci to nie da , to jest całkiem inna gra.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Doświadczenie z innych gier MMO szczerze mówiąc...... govno Ci da, a to że kolega jest słaby w inne MMO nie znaczy że musi być słaby tutaj. Musisz się dostosować, że tutaj skill nie jest wszystkim i durne nawalanie w klawisze jak np. w Metinie nic a nic Ci nie da. Musisz dostosowywać się do przeciwników z którymi przyjdzie Ci walczyć a także do osób ze swojego teamu. Radzę zajrzeć do jakiegoś słownika pojęc, powinieneś znaleść go gdzieś na tym forum.

Tu liczy się czy masz refleks, dobrą percepcję, opanowanie i dobre strategiczne myślenie. Nie zniechęcaj się początkami gdyż pierwsze 3 tygodnie zajmie Ci ogarnięcie tej gry, chodź z kolegą będzie Ci łatwiej.

Co do buildu jest to raczej typowy build na tą postać, i ogólnie na tego typu postaci.

ps Ashe to kobieta więc "Namówili cię do gry Ashe (lub Ashą)" =D

wikmk9.jpg

Opublikowano

No okej, czyli mam zacząć ashem (alistera i tak wezmę jak ma być za free). Gra Dekaron, też z każdą postacią trzeba używać innych skilli, kombinacji itp. a gierkę ogarniam dość ładnie więc nie będzie z tym problemu ;P

PS co ja mam zrobić żeby tego alistera dostać ? (KONKRETY panowie)

Opublikowano

Okej, dzięki panowie, a jakieś rady na początek ? Jak nie noobić ? Czego nie robić ? Lubie budować sobie reputację ^_^

Opublikowano

Ja pierdolę co wy mu kurwa radzicie jakieś ścierwa z solo mida?? chciałęm wziąść na kennen builda a tam nic nie ma dobrego tylko jakieś ścierwa z duzą ilością wyświetlen i jako tank jest zrobiony lepszy jest juz mobafire a nie ścierwa jakies jak solomid

Opublikowano

to tak. czytaj poradniki, staraj się ćwiczyć to, co ci najbardziej pasuję, jednak póki nie masz doświadczenia nie eksperymentuj z itemami. jak nie noobić? nie wchodzić sam w kilka osób, nie robić głupich rzeczy takich, jak sprawdzanie krzaków w trakcie, kiedy na mapie nie ma żadnego przeciwnika. to, że grałeś w Dekarona nic ci nie daje. LOL nie jest MMORPG'iem, tylko MOBĄ - Multiplayer Online Battle Arena. Tutaj nie ma czegoś takiego, jak nie uciekanie z pola walki. Jak masz mało życia, to cię po prostu zabiją prędzej czy później.

budować sobie reputację? to jest sprawa raczej dopiero po wbiciu 30 poziomu. w tą grę gra kilkanaście milionów osób, w KAŻDYM meczu masz innych graczy. co innego wtedy, kiedy wbijesz wysoki ranking. wtedy możesz mieć kilka gier z rzędu te same osoby, wtedy reputacja pomaga.

@Canzyz - najwyraźniej jesteś dzieckiem wojny i rozpaczy i potrzebujesz jakiejś pomocy. jeżeli w internecie nie możesz czegoś znaleźć, to nie wróże dalekiej przyszłości. http://www.solomid.n...ides.php?g=1691 build na kennena, pierwszy z solomida. tank kennen? jeżeli uważasz, że masteriesy 9/21/0 to kennen tank to życzę powodzenia w grze ;D

TrueFaith - nie czytaj nawet takich komentarzy

Opublikowano

Ja pierdolę co wy mu kurwa radzicie jakieś ścierwa z solo mida?? chciałęm wziąść na kennen builda a tam nic nie ma dobrego tylko jakieś ścierwa z duzą ilością wyświetlen i jako tank jest zrobiony lepszy jest juz mobafire a nie ścierwa jakies jak solomid

Człowieku, wyjdź.

Lepiej, żeby budował się pod tanka ashą, a shenem szedł na ad carry? Tam ma podstawowy build, potem samemu się przystosuje do gry, budując się bardziej na ap albo ad.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Za 450 ( tyle co ashe ) mozesz kupic poppy, a jesli spodobaja ci sie tanki to polecam potem kupic volibear'a za 6.3 k IP. Testuj tez postacie z cotygodniowych rotacji i jak ci sie jakas spodoba lub nie bdziesz wiedzial czy oplaci ci sie ja potem kupic.

Opublikowano

Ogólnie to nie lubię uciekać z pola walki, lubię się nawalać w samym środku bez strachu o szybkie ubicie, czytam poradniki i myślałem o jakimś MegaTanku ale nie wiem czy będzie mnie stać na początku gry na któregoś z nich ??

ZoomHack - jakiś opis, link, poradnik ?

link do zoomhacka

http://www.youtube.com/watch?v=FT3Vzf6TzGc

Zoomhacka mozna zobaczyc na Yt ja tego nie pobieralem i nie polecam chociaz nie uzywalem poniewaz moim zdaniem wspomagacze w lolu nie sa mi potrzebne co do wbijania w przeciwnikow team jako tank polecam pare postaci Maokai Alistar oraz darius wszystkie 3 postacie sa dobrymi tankami z Aoe Skillami kazda postac ma swoje plusy i minus ale to jest swieta trojka ktory najwiecej moze wytrzymac w teamfightie?

Na start polecam ci kupic Poppy za 450 albo uzbierac na alistara 1350 nie jestem pewien ale alistara mozna dostac za darmo jak dawalo sie suba na yt czy cos ale w 100% nie jestem pewien

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Nie polecam uzywac ZoomHacka , predzej czy pozniej dostaniesz bana , a tego chyba nie chcesz?

Pograj pare gier z kumplami , buildy bierz TYLKO z solomid.net nie od kolego ,z mpc czy z mobafire bo to wszystko to scierwa.

Na poczatek polecam Ashe , adcarry na linie dolna . do jungli bardzo latwy jest Warwick , i na mida mozesz isc Veigarem przykladowo.

Nick: Pow3r / pain

Opublikowano

link do zoomhacka

http://www.youtube.com/watch?v=FT3Vzf6TzGc

Zoomhacka mozna zobaczyc na Yt ja tego nie pobieralem i nie polecam chociaz nie uzywalem poniewaz moim zdaniem wspomagacze w lolu nie sa mi potrzebne co do wbijania w przeciwnikow team jako tank polecam pare postaci Maokai Alistar oraz darius wszystkie 3 postacie sa dobrymi tankami z Aoe Skillami kazda postac ma swoje plusy i minus ale to jest swieta trojka ktory najwiecej moze wytrzymac w teamfightie?

Na start polecam ci kupic Poppy za 450 albo uzbierac na alistara 1350 nie jestem pewien ale alistara mozna dostac za darmo jak dawalo sie suba na yt czy cos ale w 100% nie jestem pewien

Darius jest tankiem, fajnie wiedzieć...

Jako tank, inicjator który jako pierwszy ze swoim ultem rozpoczyna team fight, slowem oraz redukcją AS przeciwników - MALPHITE, nie drogi a sieje rozpie*dol.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Mogę mieć dwie postacie ? Jeśli tak to biorę Ashe + Alistara za free... Gra mi się pobrała (aktualizuje się) postaram się ogarnąć dziś choć trochę ;P

Prosiłbym też o link do buildu bo nie ogarniam tej stronki (muszę się połapać)

Opublikowano

@3xup Jeżeli dobrze zrozumiałem - pytasz się czy możesz mieć więcej niż dwie postaci do wyboru czy też w posiadaniu?

Postaci możesz mieć tyle ile będziesz chciał - a jest ich zdaje się obecnie 102 - wystarczy żebyś miał odpowiednią ilość punktów PZ (czyli takiej waluty zdobwyanej za rozegrane mecze) lub RP (czyli takich punktów za realną kasę). Oczywiście w grze sterujesz tylko jedną.Warto żebyś rozegrał parę meczy różnymi postaciami i sprawdził jakim typem gra Ci się najlepiej.

Co do rad to naucz się jak najszybciej lasthitowania. Otóż w grze na Twojej linii chodzą miniony wroga - jeżeli je zabijasz dostajesz za nie złoto. Ale tylko wtedy gdy Ty je zabijesz. Jeden minion wart jest 18+ złota a jeden kill to średnio 300 złota. Więc 17 stworków to jak kill.

Jednak zabijając stwory umiejętnościami postaci, powodujemy, że nasza postać może stracić całą manę (i nie być w stanie używać umiejętnośći) oraz tzw. "Push", który nie zawsze jest przydatny - może wystawić nas na atak z innych linii ponieważ wtedy wrogie stworki nie mogą podejść bliżej Twojej wieży, i żeby je zabić będziesz musiał podchodzić bliżej wrogiej wieży. Oczywiście ma on też swoje zalety - wieża będzie zabijać Twoje miniony, i wróg nie będzie mógł ich zabijać - a co za tym idzie zdobywać za nie złota.

Co do tego jak dostać Alistara i Tristanę, również jest to na forum w dziale Tutoriale. Również w ekranie startowym jest informacja o możliwości uzyskania darmowego Alistara - po prostu ją kliknij.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...