Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] jak zwiększyć fps.

Masalkov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey! Dzisiaj zaprezentuje wam 3 metody na zwiększenie FPS'ow w wspaniałej grze Battlefield 3.

Metoda 1:

Ta metoda doda wam minimalnie 10 maksymalnie 30 fps. User.cfg od Googlusa ( przepraszam jak przekręciłem nick.) to cfg jest na tym forum. Nie dam żadnych linków do niego bo nie chce wyłapać warna lub czegoś w podobie.

Metoda 2:

Jeżeli mamy karte NVIDIA to klikamy ppm na pulpicie i wchodzimy w "Panel Sterowania NVIDIA". Następnie klikamy zarządzanie ustawieniami 3D i przechodzimy do zakładki ustawienia programu. Znajdujemy Filtrowanie tekstur zmieniamy z jakości na wydajność.

Metoda 3:

Pobieramy program "EVGAPrecision" co ten program daje? Przyśpiesza prace naszej karty graficznej. Gdy już pobierzemy ten program to Instalujemy i odpalamy. Po prawej stronie znajdziemy opcje pod nazwą FAN CURVE, kilkamy ją. Zobaczymy tam tak jakby taki wykres. W nim zmieniacie wszystko według własnych upodobań.

Kiedyś grałem na niskich detalach i rozdzielczości 800x600 lub na upartego 1024x720 przy 40-80 fps gdzie na serwerze było max 16 osób. Teraz gram na 1028x1024 i niskich detalach przy 35-80+ fps gdzie na serwerze gdzie są 24 osoby.

Mój Sprzęt:

Karta Graficzna: 9600GT (Raczej kupuje nową kartę w tym roku :D)

Procesor: AMD Athlon II X4 620 2.60 GHz

Ram: 2x2 = 4,00 GB

Płyta Główna: Jakaś tam Gigabyte ;d

System: Windows 7 (64 BIT)

Przepraszam za moje nie Polskie układanie zdań. Proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy poradnik.

Jeśli chcesz żebym ci zmontował demko wyślij je na pw. Robię to za darmo bo lubie. YOŁ '-'

Opublikowano

Masz lepszego PC odemnie a tak mało fps masz? ja na

CPU: Intel Celeron g530

GPU: GeFeorce gigabyte 9600gt

Ram: Goodram 4gb

mobo: ASRock h61m-s

psu: Fortron 400w ten z konćowka mdn

Gram na 1024x768 średnie detale serwer 64slotowy i mam 35fps.

(Może nie całego lepszego pc tylko procesor :D)

Opublikowano

no to ja pewnie będę miał tyle samo ale ja wole mieć więcej fps. Więcej ludzi przez to zabijesz.

YYY a więc tak możesz dawać linki mpc forum i masz tam ram 4x2=4 ???? chyba 8 tabliczki mnożenia się nie uczyło

Poprawiłem sorry jak to pisałem to byłem zajebany ;x

Jeśli chcesz żebym ci zmontował demko wyślij je na pw. Robię to za darmo bo lubie. YOŁ '-'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...