Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[I] Informacja o crashach

xue9999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytajcie do końca.

kupiłem nowy komputer dwa dni temu i dzisiaj zainstalowałem ca

komputer to :

i7 3770K 4x3.5Ghz

Nvidia ASUS DC2T GTX 680 3gb gddr5

16GB ram Hyper-x kingston 1866 Mhz

SSD 128 gb ocz

700w Mod X Stream OCZ

=5.200+ zł

włączyłem combata gram ft Nemexis HQ liczyłem że git będzie 0 lagów gram, gram już wyjeżdża dread a tu reklama nexona i pulpit

KURWA CRASH

A oto morał : więc więcej nie piszcie że macie dobry komputer a crashuje bo to tylko i wyłącznie wina nexona! do kurwy nędzy

PS: Photoshop CS6 w ~4-6 sekund się włącza na moim nowym sprzęcie a combat crashuje

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

Ale mi też crashuje, 3 dni temu zrobiłem reinstall CA bo miałem go nafaszerowanego modami, a po reinstalu jest jeszcze gorzej bo crashuje szybciej niż z modami. Nie wiem czym to może być spowodowane. Dodam, że dzisiaj często mam spadek FPS nawewt do 3, a zwykle mam 50+, nawet z Frapsem 30.

Opublikowano

Wszędzie indziej Combat dobrze działa tylko przy tym trybie jest nie tak?

wszędzie indziej combat działa źle a na ft na starym kompie najmniej crashowało więc chciałem sprawdzić.

to jest ogólnie info dla tych co zakładają idiotyczne tematy "combat mi crashuje"

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

Kilka rad:

1). Wyłącz wszystkie programy, które korzystają z internetu typu GG, AQQ, Skype etc.

2). W czasie grania nie minimalizuj Clienta Combat Arms !!

3). Jeżeli masz Wi-Fi i dzielisz sieć na kilka kompów, to rób tak żebyś w czasie gry był jedynym użytkownikiem tej sieci, a najlepiej podłączyć neta przez kabel, a nie Wi-Fi.

4). Combata zainstaluj na innej partycji niż systemowa (najlepiej jak byś miał całkowicie osobną partycję tak z 10GB typowo pod CA).

5). Wyłącz wszystkie antywirusy i zapory systemowe.

Zastosuj się do nich to nie powinieneś mieć crashy.

Wiem co mówię bo miałem to samo, kompa mam trochę gorszego ale w BF3 śmiga mi na Ultra 1920x1080 z 50~60FPS.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Kilka rad:

1). Wyłącz wszystkie programy, które korzystają z internetu typu GG, AQQ, Skype etc.

3). Jeżeli masz Wi-Fi i dzielisz sieć na kilka kompów, to rób tak żebyś w czasie gry był jedynym użytkownikiem tej sieci, a najlepiej podłączyć neta przez kabel, a nie Wi-Fi.

4). Combata zainstaluj na innej partycji niż systemowa (najlepiej jak byś miał całkowicie osobną partycję tak z 10GB typowo pod CA).

Wiem co mówię bo miałem to samo, kompa mam trochę gorszego ale w BF3 śmiga mi na Ultra 1920x1080 z 50~60FPS.

1) Complete

2) Complete

3) Complete

4) Complete

5) Complete

Wynik 100% fail. Nexon wzialby sie wkoncu za silnik bo grac nie mozna. Najczesciej to na quarantine, a nawet jak przechodziłem z lobby do inbox crash, więc nic mnie już nie zdziwi

Opublikowano

A spróbuj np. usunąć plik cshell.dll bo to przez niego są crashe i pobierz nowy z dll-files

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?cshell

Opublikowano

A spróbuj np. usunąć plik cshell.dll bo to przez niego są crashe i pobierz nowy z dll-files

nie chce ryzykować blokadą konta...

Opublikowano

nie chce ryzykować blokadą konta...

no już się bój zablokują ci ...

WOW!

zrobiłem tak i na wejsciu crash nie róbcie tego pisze ze nie znalazl linijki z 3d w pliku dll

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

co za idioci tutaj siedzą kazdy doradza tak jak Daxer92 "1). Wyłącz wszystkie programy, które korzystają z internetu typu GG, AQQ, Skype etc." i tak to nic nie pomaga pozamykanie tych pierdół i gameboster tak samo a co drugi post na tym forum to problem a wszyscy to piszą co za noobstwo

//podjudzanie

Opublikowano

co za idioci tutaj siedzą kazdy doradza tak jak Daxer92 "1). Wyłącz wszystkie programy, które korzystają z internetu typu GG, AQQ, Skype etc." i tak to nic nie pomaga pozamykanie tych pierdół i gameboster tak samo a co drugi post na tym forum to problem a wszyscy to piszą co za noobstwo

no właśnie gamebooster wyrocznia i bóstwo piepszone nie działa a jak działa to ~3% dziadostwo

Kilka rad:

z tym bf to jest dobre ; ))

na ultra z gtx 680 60 fps nie ma a ty masz gorszego kompa i masz 50-60 hahahahhahahahhahaha :P

25185.jpg

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

Dobra, skończyłeś chwalić się już komputerem ? Może i ma te 50 fps w BF...

Brawo, odkryliście Amerykę, że CA nawet na potworach crash-uje .

9368_gold.png

Opublikowano

Dobra, skończyłeś chwalić się już komputerem ? Może i ma te 50 fps w BF...

Brawo, odkryliście Amerykę, że CA nawet na potworach crash-uje .

dobra tu nie chodzi o mojego kompa tylko żeby tamten ***** nie kłamał

a co do ca to mam na systemowej na starym kompie i mniej crashów niż na dedykowanej na nowym.

Down - spoko ; ))

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

@UP

Weź dziecko wyjdź jak masz jakiś problem. A z tekstami typu "dupek" to sobie do tatusia możesz wyjeżdżać a nie do mnie. Kłamię ? Chcesz screena ?

Nie umiesz skonfigurować dobrze kompa w stosunku do potrzeb i wydajesz 5k na taki sprzęt to gratuluje (1-1.5k w plecy).

@kilka razu UP

Sami idioci tutaj siedzą ? To po co tutaj wchodzisz ?

Aha ...

1). Po raz ostatni komuś tutaj pomagam. Staraj się, a i tak dzieci będą cisnąć.

2). Miałem dla Was prowadzić nowy turniej ale na chamstwo też będę odpowiadał chamstwem.

Dziękuję dobranoc.

//nie spamuj

//spam ? to poczytaj kilka postów wcześniej :)

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

proszę zamknąć i najlepiej usunąć

niewdzięcznicy

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...