Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwieczenia

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zaczynać ćwiczenia z hantlami w wieku 15 lat ? Ważę 60 kg i 160-170 ( nie pamiętam dokładnie ) cm wzrostu.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Był już bodajże podobny temat ,ja bym ci odradził w tym wieku nie ćwiczyć a to za sprawą ,że nie jesteś jeszcze odpowiednio rozwinięty chodzi mi tutaj o budowe ;] odpowiedni wiek to 16-18

2uiyzh2.png
Opublikowano

Ja pierdole !

To forum o cheatach, nie kulturystyce !

Kolego to dział pogaduszki chyba nie ???

Mogę tu nawet o koziołku matołku pisać ...

Czyli poczekam jeszcze z rok , dwa .

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Kolego to dział pogaduszki chyba nie ???

Mogę tu nawet o koziołku matołku pisać ...

Czyli poczekam jeszcze z rok , dwa .

Po pierwsze, gimbus to nie mój kolega ;)

Po drugie liczysz na profesjonalną odpowiedź 14-18 nasto latków? ;)

Opublikowano

Przecież wy jeszcze rośniecie i się rozwijacie >.<

A 'pakowanie' w tym wieku na zdrowe wam nie wyjdzie...

Ciężary dźwigam od 14 lat, i jakoś żyje ;)

Głupie gadanie, że ćwiczenie psuje kręgosłup itp.

Tak na prawdę pomaga, umacniasz szkielet ;)

Opublikowano

@lopescio

Słuchaj się Aurille,ona potrafi pobiec setkę szybciej od Bolt'a

@Topic

Śmiało możesz już nawet chodzić na siłownię.

Odpowiedni wiek to 14-15 lat.

805491408806070489277.png

Opublikowano

hantle będą dobrym pomysłem, ale na siłkę to za wcześnie. Lepiej poczekaj z tym parę lat. Muły jeszcze zdążysz zrobić. Póki co lataj na basen, jeździj na rowerze i dużo spaceruj. Tym sobie krzywdy nigdy nie zrobisz.

57199140501148694665.png

Opublikowano

walicie głupoty... Ja tak jak lopescio już od 14 roku życia chodzę na siłke. + odpowiednia dieta.

Ćwicz, a nie do sredniej szkoły pójdziesz i sucharek.

skpUo.png

Opublikowano

@lopescio

Słuchaj się Aurille,ona potrafi pobiec setkę szybciej od Bolt'a

:D :D

walicie głupoty... Ja tak jak lopescio już od 14 roku życia chodzę na siłke. + odpowiednia dieta.

Ćwicz, a nie do sredniej szkoły pójdziesz i sucharek.

Chodzisz na siłkę robić rzeźbę, czy sportowo, bo to dwie różne rzeczy :P

No i oczywiście jak chcesz już sobie masy mięśniowej nabrać, to nie bierz kreatyny itp. ;)

Omg w "pogaduszkach" chyba już co drugi dzień pojawiają się tematy typu: "jak ćwiczyć z hantlami?", "jak zrobić kaloryfer na brzuchu?", "jak poderwać dziewczynę?". Czy w Internecie nie ma for tematycznych, że ze wszystkim musicie lecieć na MPC?

I o tym ciągle mówię...

Opublikowano

Hantlami możesz śmiało ćwiczyć,tylko na razie nie rób ćwiczeń ze sztangą typu przysiady itp ale z tego co widzę jest mowa o hantlach.

Podsumowując nakurwiaj sobie hantlami i do tego pompki,brzuszki ewentualnie drążek.

25kr0nq.jpg
Opublikowano

Prawidłowo to można ćwiczyc w każdym wieku. nawet 8 latek moze sobie cwiczyć. Zabawe z siłownią owszam mozna zacząć od 14 ale nie z dużymi ciezarami. zabawa prawdziwa w kulturystyce zaczyna się od 16 roku życia.

Majac 14 lat swobodnie mozesz sobie ćwiczyc tak zwanym treningiem domatora czyli z obciążeniem właśnego ciałą do tego dożucając plecak z dodatkowym obciażeniem.

@up czemu nie mozę robic przysiadów ? to podstawowy trening mieśni nóg :) Co dzienie robisz przysiady i zyjesz.

Opublikowano

Prawidłowo to można ćwiczyc w każdym wieku. nawet 8 latek moze sobie cwiczyć. Zabawe z siłownią owszam mozna zacząć od 14 ale nie z dużymi ciezarami. zabawa prawdziwa w kulturystyce zaczyna się od 16 roku życia.

Majac 14 lat swobodnie mozesz sobie ćwiczyc tak zwanym treningiem domatora czyli z obciążeniem właśnego ciałą do tego dożucając plecak z dodatkowym obciażeniem.

@up czemu nie mozę robic przysiadów ? to podstawowy trening mieśni nóg :) Co dzienie robisz przysiady i zyjesz.

Chodzi o przysiady ze sztangą

25kr0nq.jpg
Opublikowano

a czemu też nie ? weźnie sam gryf który około 10KG waży i jeżeli bedzie go dobrze robił niech robi. to to samo co zażuci plecak na plecy i bedzie robił przysiad z nim.

Opublikowano

:D :D

Chodzisz na siłkę robić rzeźbę, czy sportowo, bo to dwie różne rzeczy :P

robię rzeźbę, chodzę często. Ale nie tak że kulturystyka czy cus;p. Na razie brałem białko :P

skpUo.png

Opublikowano
robię rzeźbę, chodzę często. Ale nie tak że kulturystyka czy cus;p. Na razie brałem białko

A wiesz po co jest to białko wogle ? Rzeźbe to każdy moze robić. tylko tzreba mieć w czym rzeźbić. w pierw to sucha masa mieśniowa a dopiero potem rzeźba.

To co napisałeś to cwiczysz zeby miec kondyce i troche siły.

Opublikowano

a czemu też nie ? weźnie sam gryf który około 10KG waży i jeżeli bedzie go dobrze robił niech robi. to to samo co zażuci plecak na plecy i bedzie robił przysiad z nim.

Gryf damski 15kg, męski 20 ;)

Pierdzielenie o szopenie... Szkielet się rozwija, więc nic mu się nie stanie. Możesz robić siady, wyciskać, wyciskanie w siadzie rwaniowym, wycisko-podrzut, co tylko chcesz... Tylko przed treningiem, zawieś się na czymś ;)

U mnie na siłownie chodzą już 8 latki, i robią normalne treningi, trener nie ma nic przeciwko. To, że ciężarowcy są niscy bo trenują to mit. Większość ciężarowców jest niska, bo takich się szuka. Nie będę tłumaczył dlaczego, sami pomyślcie ;)

Opublikowano

A wiesz po co jest to białko wogle ? Rzeźbe to każdy moze robić. tylko tzreba mieć w czym rzeźbić. w pierw to sucha masa mieśniowa a dopiero potem rzeźba.

To co napisałeś to cwiczysz zeby miec kondyce i troche siły.

Byłem kiedys tłusty (nie gruby) a teraz widać mi każdy mięsień. Kiedys spiąłem plecy to małe grudki a teraz szczegółowo widać . Stałem się troszkę szerszy, miałem problemy z koscmi miałem łamliwe, zacząłem brać białko i wszystko ustało.

skpUo.png

Opublikowano

A jakie jeszcze białko brałeś kazeine czy szybko wchłanialne ? To ze kości mocniejsze sie stały to zasługa treningu. Białko też w tym pomogło. Ale prawda jest taka ze białko w prochu jest po to zeby uzupełnic diete jezeli nie mozesz w diecie utrzymać takiej wartości białka jakom powinnieneś z samego jedzenia. w tedy walisz np. 40 gram białko do shakera mieszasz i pijesz.

Ale to dobrze że masz takie wyniki :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...