Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Zacina Ci się battlefield p4f? Wolno ładują się mapki? Zajrzyj tu!

NoskY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jeżeli masz te problemy, to spróbuj defragmentacji dysku :D

"Defragmentacja dysku jest procesem przenoszenia i układania plików (lub ich części), które zostały podzielone (pofragmentowane) w jedno miejsce na dysku. Defragmentacja nie zwiększa ilości wolnego miejsca na dysku, tylko obszar wolnej przestrzeni, która nie jest wówczas podzielona na wiele części o małej pojemności.

Dzięki defragmentacji dostęp do plików jest łatwiejszy i szybszy, co znacząco wpływa na przyspieszenie pracy komputera."

Cytat ze strony : http://www.jak-to-zr...37/d/104/id/292

Jak włączyć defragmentację? To bardzo proste!

Wejdź w START -----> Programy -----> Akcesoria ------> Narzędzia systemowe ------> Defragmentacja dysków.

Teraz zaznaczmy który dysk chcemy defragmentować gdy zaznaczymy, możemy nacisnąć "analizuj" powie to nam czy defragmentacja jest konieczna :) (Gdy nawet wyświetli się nam, że nie jest to zróbmy ją dla pewności)

WAŻNE! PRZED WŁĄCZENIEM DEFRAGMENTACJI POZAMYKAJ WSZYSTKIE OTWARTE APLIKACJE!

Pewnie zastanawiacie się czy taka "operacja" jest bezpieczna dla systemu, tak jest to bezpieczne i nic nie powinno się stać waszym blaszakom.

Mi taka czynność pomogła, a czy pomoże wam to nie wiem :P Przynajmniej takie coś przyspiesza ogólne działanie systemy.

POWODZENIA!!!

Robię to co lubię, lubię to co chcę.

84564230168514981164.png

Opublikowano

Mój boże... Nie wystarczy normalnie powiedzieć, żeby defragmentował dysk...

Po co robić do tego temat, ja pierdole takie dziecinne, żeby zwrócić na siebie uwagę -.-

I do tego gówno pomagasz, bo defragment. nie jest rozwiązaniem problemu zacinania się battlefielda -.-

Opublikowano

ja puiernicze ja mam 2 letniego laptopa ktorego sam sobie kupilem i nie mialem jeszcze sytuacji zeby mi jakas gra nie weszla jedyne co to bf3 troszeczke sie przycnal, a neta mam 2mb/s i normalnie sobie gram nie wiem dlaczego wy macie takie problemy

Age is just a number :)

Opublikowano

ja puiernicze ja mam 2 letniego laptopa ktorego sam sobie kupilem i nie mialem jeszcze sytuacji zeby mi jakas gra nie weszla jedyne co to bf3 troszeczke sie przycnal, a neta mam 2mb/s i normalnie sobie gram nie wiem dlaczego wy macie takie problemy

Bo jak ktoś gra na drewnianym kompie to co się dziwić uzbierać kasę kupić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...