Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak zablokować robie konia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie.. np. jak bym dodał na start na moim servie konia bojowego (11lvl) i medalami bede robil az do 23, to jak zrobic zeby od 24 do 30 lvl nie mozna bylo robic konia? jak to zablokowac od 24 lvl? (dodam, ze nie jestem questerem :P)

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

nie czaje.. ;] mowilem ze nie jestem questerem i nie ogarniam z deka, a mozna tak zrobic ze mozna robic lvl konia do 23 a od 24 nie mozna?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

no wlasnie o to mi chodzi ze masz questa do 23 lvl konia i jak dalej go nie dodasz to nie bedziesz robic dalej lvli konia

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

Opublikowano

ale mi chodzi o to czy w quescie można tak zrobić że do 23 lvl konia a od 24 nie mozna? jak tak to powiedz jak to zrobic.

Opublikowano

Poczekaj powiedz mi jedna rzecz jak masz 23 lv konia i idziesz do stajennego to jest jakas misja z robieniem konia dalej ? bo jak nie to nie musisz sie martwic ; .

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

Opublikowano

Można tak zrobić.

Gdy lvl konia jest równy 23 lub wyższy nie dostajesze lvla.

Gdy lvl konia jest mniejszy niż 23 dostajesz +1.

Nie napisze ci jak to w quescie wygląda ale patrząc po questach związanych z koniem na pewno sam do tego dojdziesz.

horse_level > 23.

Opublikowano

------------------------------------------------------------------
--------------------Questy by Zephyr33---------------------
-------------Zakaz usuwania stopki, publikowania-------
------------------------------------------------------------------
quest medal_konny begin
state start begin

when 20349.take with item.get_vnum() == 50050 begin -- 50050 - id medalu konnego, można zmienić.
if horse.get_level() == 23 then
chat("Osiągnąłeś maksymalny poziom konia!")
return
end
if horse.get_level() <= 22 then
local losowanie1 = math.random(2) -- (2) to szanse, im większa liczba tym mniej szans że ulepszenie się powiedzie.
if losowanie1 == 1 then
horse.set_level(horse.get_level() + 1) -- 1 to punkty które zostają przydzielone na jeden medal konny.
chat("Poziom konia został podwyższony pomyślnie!")
pc.remove_item(50050, 1) -- 50050 - usuwanie medalu konnego.
else
chat("Medal był uszkodzony. Poziom nie został podwyższony!")
pc.remove_item(50050, 1) -- 50050 - usuwanie medalu konnego.
end
end
end
end
end

quest z tego tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/662461-queststajenny-medale-punkty-jazdy-konnej/

tutaj masz zrobione że maxymalnie 23 lvl konia możesz wbić poprzez przeciąganie medalu konnego na Stajennego

24b5car.jpg

Opublikowano

@up

thx, like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...