Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] dot. Factions |LAJKI|

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Gram na pewnym, bardzo fajnym serwerze z Factions.

Jestem szefem gildii. Poczytałem dużo poradników, jednak nie mogę praktycznie nic znaleźć nt. przejmowania claimów innych gildii. Wiem, że /claim

I mam teraz pytania:

Za poprawną odpowiedź na chociaż jedno z nich daję LAJKI:

1/ Ostatnio na serwerze zniszczyli mi zamek bo przejęli mi claima i dali tnt, jak się zabezpieczyć przed takim czymś?

2/ Po co i o co chodzi z tym power? Teraz mam 30 landów, 44 power i 50 max power

3/ Dlaczego na tym serwerze nie widać mi skina, a posiadam Premium, na wszystkich innych widać mi skina

4/ Da się jakoś pokojowo ustawić gildię, żeby nie mogli nas przejąć?

5/ Prosze o list do tut nt. power

Pozdrawiam!

Opublikowano

Do 1. Musicie mieć więcej Powera niż wróg (komenda /f show lub /f power) wtedy będziecie bezpieczni..

1.1 Nie możecie mieć Powera na Minusie, bo wtedy mogą przejąć was odrazu..

1.2 Jeżeli Creepery wybuchają i robią zniszczenia to mogą wam zniszczyć kiedy chcą..

Do 2. Power to Twoja Energia w Gildii, Co 5 minut pobytu na Serwie dostajesz 1 Powera, Max możesz mieć 10 (Zależy od serwera ile można mieć Powera Max.)

2.1 Landy to tereny które przejąłeś,zaclaimowałeś. 1 Claim to 1 Chunk (16x16 ) i 1 Claim kosztuje 1 Power.

2.2 Biorąc twój przykład 44Power/50Max oznacza to, że Maxymalnie możecie mieć 50 Powera w Gildii, ale macie tylko 44, bo ktoś musiał zginać i stracić trochę powera (1 Śmierć = -4 Power)

Do 3. Być może bug, u mnie czasami też nie widać, a koledzy widzą.

Do 4. Można zawierać sojusze komendą /f ally <nazwa sojuszu sprzymierzeńców>, ale można też robić wojny /f enemy <nazwa sojuszu wroga>.

A teraz coś ode mnie na temat przejmowania:

Jest kilka sposobów:

#1 Jeżeli gildia ma Power na Minus to Możesz przejąć ten teren wpisując /f claim

#2 Jeżeli gildia ma na Plusie i ma mniej od was to Trzeba zabić kogoś z ich gildii, wtedy przez 10 minut można przejmować ich gildie (jeżeli mają mnie Powera)

#3 Można też niszczyć TNT i Creeperami bez żadnych wymagań co do gildii.

Chyba wszystko co wiedziałem opisałem. ;)

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Tak, pisałem na szybko więc mogłem o czymś zapomnieć, dzięki że mnie poprawiłeś.

Zbieram Like ^^

Opublikowano

#2 Jeżeli gildia ma na Plusie i ma mniej od was to Trzeba zabić kogoś z ich gildii, wtedy przez 10 minut można przejmować ich gildie (jeżeli mają mnie Powera)

#3 Można też niszczyć TNT i Creeperami bez żadnych wymagań co do gildii.

Chyba wszystko co wiedziałem opisałem. ;)

TNT na claimie chyba położyć nie można?

Czyli jeżeli np. gildia będzie miała powera 40, dobrze zaclaimowany teren i nikt przez np. tydzień nie będzie wchodzić na serwa to się nie da przejąć terenu gildii? Czyli po prostu, jeżeli widzimy, że atakują nas, to uciekać w bezpieczne miejsce, tak żeby nikogo z nas nie zabili, to wtedy nie będą mogli zaclaimować terenu?

I skrzynki będą bezpieczne? Chyba, że creeperami/tnt rozwają?

Opublikowano
TNT na claimie chyba położyć nie można?

Czyli jeżeli np. gildia będzie miała powera 40, dobrze zaclaimowany teren i nikt przez np. tydzień nie będzie wchodzić na serwa to się nie da przejąć terenu gildii? Czyli po prostu, jeżeli widzimy, że atakują nas, to uciekać w bezpiecznemiejsce, tak żeby nikogo z nas nie zabili, to wtedy nie będą mogli zaclaimować terenu?

I skrzynki będą bezpieczne? Chyba, że creeperami/tnt rozwają?

Nic nie można kłaść na claimie. Na wiekszosci serwerów Creepery i TNT jest off, ale jak są ON to polecam zrobić armatke TNT i strzelać w wrogą bazę

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...