Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno nowej karty graficznej.

Luxq153

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupić nową kartę graficzną pasującą do mojego komputera. Prosiłbym o znalezienie mi jakiejś fajnej karty do 300zł. Czy opłaca mi się kupować tylko kartę graficzna? Czy może od razu kupić nowy procesor, płytę główną itd. Ogólnie proszę o wszystkie komentarze ,które mogły by mi pomóc.

Oto mój sprzęt:

Pentium? Dual-Core CPU E5200 2x 2.5 ghz - Procesor

NVIDIA GeForce 9500 GT - Karta Graficzna

Windows 7 32bit - System Operacyjny

3GB - RAM

Foxconn hh-400ebea - Zasilacz

Gigabyte GA-G31M-S2L- Płyta główna

Powiedzcie mi także czy lepiej jest wydać już prawie 2000zł na zajebisty komputer czy kupić PS3 lub XBOX?

Oczywiście za każdą pomocną mi odpowiedz dostaniecie lajka. :)

Proszę nie dziwić się jeżeli moje pytanie jest głupie czy coś ale nie mam o tym zielonego pojęcia. :P

Opublikowano

No to zaczynamy :D

Bez wymiany zasilacza ... o karcie nawet nie myśl :)

Jakiś orginalny Fortron , Chieftec 450-500W wystarczy

PS3/ XBOX360 skupiają się głównie na graniu

Więc jeśli jesteś już typowym graczem to bierz konsole

Natomiast jeżeli trochę grasz / oglądasz filmy ale rówineż korzystarz z neta

to komputer

Ja bym poleciał te 2 opcję , komputer wszechstronniejszy :)

Co do karty to może jakiś Vertex HD4850 kosztuje 270zł + przesyłka idealnie wyjdzie ci 3 stówy

Opublikowano

ja wybrałbym komputer, konsole ok, są tańsze, ale za rok i tak wchodzą next geny i na długo ci ta konsola nie starczy, w dodatku na konsoli jest słabsza grafika, nie mozesz przegladac internetu (tzn. jakos tam mozna, ale nie jest to zbytnio wygodne).

Opublikowano

Xbox lepszy gra jest odczuwalna niż na komputerze wiem po sobie na konsolach jesteś szybszy ponieważ klawisze są jeden obok drugiego na początku cięzko ogarną ale po czasie da rade. jeszcze chcialem dodać że bierz xbox co prawda trzeba wykupywać golda, ale gra niej hakerów niż na ps3 i wcześniejszych

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

Konsole się stażeją, więc nie, nie warto. Już teraz ich bebechy mocno ograniczają twórców, więc to tylko kwestia czasu aż wyjdzie nowa generacja. Pytanie ile jeszcze twórcy będą wyciągali ze starych modeli, ile będą chcieli na tym zarobić.

Jak chcesz samą bude kupić to 2k spokojnie starczy na coś przyzwoitego. Na ten moment wybrałbym więc komputer. : )

Opublikowano

Grafika HD4870, oczywiscie jak zasiaczowi starczy mocy. Jak nie to zbieraj jeszcze jakies 100-150zl na zasilaczj kakis chieftec 450w z serii GPS powinien wystarczyc.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Dobra dzięki wszystkim za pomoc i proszę o jeszcze jedną odpowiedź.

Jaki fajny procesor do tego można by było kupić? byle by pasował, proszę o każdą propozycje, z góry dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...