Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Pobranie Grafiki z Okna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,

ostatnimi czasy intryguje mnie jak zrobić tak żeby program mógł kliknąć w dany obiekt w grze i nie wiem jakie sposoby są na to czy pobranie koloru RGB czyteż jest jakas mozliwosc wycięcia grafiki i dodania jej do programu i po znalezieniu jej program reaguje, dla przykladu podam naprzyklad taką sytacje, postac zabija 3 potwory i wypada z nich zloto i chcem te zloto podniesc gdy zloto lezy na ziemi, jest koloru zoltego ale tez jest nad nim pasek z nazwa mozna go odczytac jakos ? bardzo prosze jesli mozna o jakies podpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

A jak znasz tą opcie w AutiIT to jak Ci się chce możesz ją tutaj podać przeanalizuje kod może to przełożę na c bo nie mam jako takiego wyobrażenia o tym jak to zastosować.

Opublikowano

Jak nie umiesz pisać w C to możesz pisanie w nim w dupe pocałować. Autoit jest takim językiem że nawet jak nie umiesz to przeczytasz poradnik i będziesz umiał.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

PrintWindow

Acz tak czy siak takie używanie WinAPI do botów strasznie je spowalnia, polecam dll injection i zabawe z pamięcią programu.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...