Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokupienie ramu... czy się opłaci?

Rek0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanie. Mianowicie chodzi o to czy od zakupy 2gb ramu poprawi się wydajność komputera i mniej więcej o ile. W grze LoL mam +-50fps aktualnie. O ile mogłoby się to zwiększyć?

Mój sprzęt:

Procesor - Intel Core 2 Duo E4700, 2.6GHz, 800FSB, 2MB Cache, LGA775, 65nm, BOX

Płyta główna - Gigabyte GA-P35-DS3P, P35+ICH9R, DualDDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, FW, ATX

Karta graficzna - 1gb bodajże ati radeon hd 5650

Pamięć RAM - Kingston 1024MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM x2

Dysk twardy - Seagate Barracuda 7200.10; 250GB, Serial ATA/300, 7200RPM, 16MB c., NCQ, RoHS

Karta dźwiękowa-Creative Karta Sound Blaster Audigy SE bulk

Obudowa - B5, Midi Tower, zasilacz 350W, USB 2.0

Opublikowano

A czy można zrobić tak, że jak teraz mam na przykład ddr2 to teraz sobie kupuje ddr3 i wyjmuje tamtą pamięć i wkładam tą?? I jakbym kupił 4gb ddr3 to ile bym mial mniej wiecej fps lub jeśli teraz dokupię 1gb ddr2 to o ile wzrośnie fps. Możecie czegoś nie zrozumieć ale już późno i ciężko coś dobrego napisać :D

Opublikowano

co ma zasilacz do ramu? jak mu chodzi to chodzi :)

Chodzi o to żeby nie spalił swojego komputera

i domu , jakimś zasilaczem z biedronki -.-

Opublikowano

Nie, alezasilacz moze nie wytrzymac nawet tego co ma, skoro 350w i prawdopodobnie chinski to w kazdej chwili moze cos sie z nim stac.

Dolozenie ramu nic nie da, skoro masz 2gb to wystarczy, grafike masz slaba.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

taak, bo na pewno dołożenie ramu, który ciągnie 5W spali mu komputer <lol>

Jak się nie znasz to po co się wypowiadasz ? -.-

Opublikowano

Jak się nie znasz to po co się wypowiadasz ? -.-

Zna się lepiej od Ciebie, o to się nie martw : )

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

moze z tym zasilaczem to pomoze jak powiem ze mam ten komputer od piecu lat i nic sie nie dzieje. Jedynie ta karte graficzna zmieniłem rok temu bo stara sie spalila. Aktualnie jak gram w jakiegos coda mw3 to temp.

kompa trzyma sie na 43stopniach a gdy nie gram w nic około 38stopni. Takze nie wiem bo sie na tym nie znam ale chyba sie nie spali od dwóch dodatkowych gb ramu. Jeszcze pójdę do megatechu, podam specyfikacje kompa i sie spytam ogólnie. Aczkolwiek jesli to co napisałem wam pomogło to prosze piszcie cos więcej. Pisze z telefonu wiec moga byc jakies błędy

Opublikowano

@up

Ta pytaj się po komputerowych to tam ci naopowiadają fajne bajeczki. Tak jak się pytałem nieraz o coś to nie wiedzieli o co chodzi.

Za słaby zasilacz jak na taki sprzęt moim zdaniem, dla świętego spokoju pierwsze w to się zaopatrz (za 50zł masz Chieftec 400W).

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...