Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże użycie CPU

patry45

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W piątek gdy wieczorem chciałem pogadać na skype zauważyłem że użycie CPU to 100% i na skype nic nie mogłem zrobić gdy go wyłączyłem użycie CPU spadło do 90 % -60% i tak cały czas co nie było normalne zresetowałem komputer i jest nadal podobnie. Zauważyłem że gdy szybko uda mi się połączyć z kimś na skype to słyszę drugą osobę przez chwile a ona mnie nie słyszy i nie mogę wybrać odpowiedniego mikrofonu a potem nie mam wogóle dźwięku i gdy próbuje wejść do panelu sterowania w głośność to jest brak odpowiedzi.Co zrobić ?

Opublikowano

yhym, moze zmienilbys kolor czcionki, bo chuja widać? Podaj specyfikacje komputera, to podstawowa rzecz, jaka musisz zrobic, jak chcesz zebysmy ci w czyms pomogli.

dla tych, ktorzy nie chce sie męczyć:

W piątek gdy wieczorem chciałem pogadać na skype zauważyłem że użycie CPU to 100% i na skype nic nie mogłem zrobić gdy go wyłączyłem użycie CPU spadło do 90 % -60% i tak cały czas co nie było normalne zresetowałem komputer i jest nadal podobnie. Zauważyłem że gdy szybko uda mi się połączyć z kimś na skype to słyszę drugą osobę przez chwile a ona mnie nie słyszy i nie mogę wybrać odpowiedniego mikrofonu a potem nie mam wogóle dźwięku i gdy próbuje wejść do panelu sterowania w głośność to jest brak odpowiedzi.Co zrobić ?

Opublikowano

chodzi o to że normalnie było użycie jak nic nie robiłem na kompie około 1-4 % a teraz 62-72 % wcześniej gadałem na skype byłem serwerem 2 uruchomione minecrafty w dodatku kolega bawił sie tnt i nie było zadnych lagów kompa mam dobrego 4gb ram windows 7 32 bity klasyfikacja 5,9 procesor intel r core tm 2 duo cpu e7500 @ 2.93 ghz

Opublikowano

standardowo:

1.przeczyść komputer ccleaner

2. przeskanuj w poszukiwaniu wirusów (polecam antywirus Microsoft Security Essentials)

3. oczyść komputer w środku (z kurzu)

4. Zrób defragmentacje dysku

5. jak nie chce ci się z tym wszystkim pieprzyć to od razu jebnij formata

Opublikowano

@Up

4. Zrób defragmentacje dysku (usunie ci wszystkie pliki jak coś)

Defragmentacja nic nie usuwa -.- sam robiłem 2 dni temu ... Nie wprowadzaj go w błąd.

@Topic

Zainstaluj program : Malwarebytes Anti-Malware i przeskanuj nim kompa.

Kolega UP poleca program CCleaner, ale ja polecam bardziej Odkurzacz. Miałem oba na kompie i jednak Odkurzacz lepiej go czyścił.

Pokaż mi screen z procesami z Menadżera zadań.

1360325468-U541599.png

Opublikowano

widocznie sam nie potrafi skonfigurować programu jak należy to na niego psioczy

syfu nawalone w autostarcie , najlepiej w msconfig wyłączyć wszystkie programy startujące poza tymi co używasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ze skanowałem Malwarebytes Anti-Malware,Odkurzaczem wyłączyłem jakieś śmieci z autostartu i już jest nawet lepiej 43 % użycia CPU z odpalonym skype ale gdy chciałem porozmawiać na skype i wybrałem swój mikrofon to był błąd brak dostępu do karty dźwiękowej a potem skype się zawiesił

Opublikowano

Avast.. Hm.. Pomijając fakt, że wykrywa zagrożenie, którego tak na prawdę nie ma, to jest pełen dziur, zamula też bardziej niż inne antywirusy. Z własnego doświadczenia, jak i też opierając się o kilka innych źródeł poleciłbym inny program, ale jak tam chcecie.

Łatwo oskarżyć kogoś, że nie umie jak się tej osoby nie zna.

Opublikowano

Jeśli ktoś ma oryginalnego Windowsa to Microsoft Security Essentials, AVG też niczego sobie. (Ofc jeśli chodzi o moje subiektywne zdanie) Chociaż najlepszą obroną jest umiejętne korzystanie z internetu, a nie klikanie na pałę i ściąganie wszystkiego. : ) Czasem stracimy kilka sec na sprawdzenie jakiegoś pliku, ale wyjdziemy na tym dużo lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...