Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Metin2 new Episode - Monasteries.

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna pracuję nad pewnym dodatkiem, gdyby to była inna gra to powiedział bym modem, ale tutaj od razu byście to skojarzyli z kamerem…

zakony_logo.png

Co to są zakony?

Są to niejako nowe królestwa, do których możemy wstąpić po osiągnięciu 100 poziomu. Ma to swoje wady i zalety:

- zyskujemy stały bonus zdobywanego doświadczenia, 50%!

- zyskujemy kolorowy nick na stałe (kolory nie ważne czy opcja w ustawieniach jest włączona)

- zyskujemy emblemat zakonu nad głową (jak flagi normalnych królestw)

- zyskujemy dostęp do specjalnych przedmiotów, dostępnych tylko dla tych którzy są w danym zakonie

- zyskujemy dostęp do unikalnych questów

- zyskujemy dostęp do specialnej mapy, zamku zakonu

- tracimy możliwość tworzenia nowych postaci na tym koncie!

- tracimy dawnych przyjaciół, którzy od teraz stają się naszymi wrogami

- tracimy możliwość uczestniczenia w takich eventach jak wojna królestw, nie można dać specjalnych bonusów yang, exp, czy doś dla empire >3

- do zakonu ‘wstępują’ wszystkie postacie na danym koncie

- aby wstąpić do zakonu, trzeba zerwać wszystkie związki i wystąpić z gildii

- nie ma możliwości wystąpienia ani zmiany zakonu, jest to decyzja nieodwołalna

Fabuła w streszczeniu:

Ogólna:

Ostatnie czasy są nadzwyczaj spokojne..

Ludzie żyją w dostatku, często niczego im nie brakuje. Dlatego też źli panowie tego świata, postanowili szkolić swoim uczniów. W tym celu pobudowali zamki, i zaczęli poszukiwać wojowników którzy sprostaliby ich wymaganiom. W zakonie panują zasady, najważniejszą z nich jest przysięga wstąpienia. Młody rekrut przysięga być na zawsze wierny swojemu Panu, a On za to obdarza go błogosławieństwem. Takiej przysięgi nie da się złamać.

Zakon Chaosu:

zakon_azrael.png

Wielki Pan Azrael wzywa godnych jego służby, aby wstąpili do jego zakonu, przeszli przez wrota Zamku Chaosu. Ci którzy podążą jego drogą będą siać ziarno Chaosu, wszędzie gdzie się zjawią, a zwykli ludzie będą drżeć na ich widok. Jego członkowie otrzymują czarną barwę nicku.

Zakon Beran-Setau:

zakon_beran.png

Wielki Beran-Setau poszukuje spragnionych krwi gotowych do walki do jej ostatniej kropli, aby wstąpili do Zakonu Krwi. Jeżeli podążysz za jego przykładem, krew będzie się lała strumieniami, wszędzie tam gdzie się zjawisz, a śmiertelnicy będą uciekać w popłochu. Jego członkowie otrzymują krwistoczerwoną barwę nicku.

Zakon Śmierci:

zakon_smierc.png

Wielka Niebieska Śmierć wypatruje wojowników nie lękających się Śmierci, gotowych nawet umrzeć, aby wstąpili do zakonu i przestąpili przez masywne mury Zamku. Kto do niej dołączy będzie budził strach samym swoim imieniem, a mroczny żniwiarz nawiedzi wszystkich którzy staną mu na drodze. Jego członkowie otrzymują zieloną barwę nicku.

Film pokazuje jak to wygląda w praktyce.

Screeny w spoilerze:

zakon1.jpg

zakon2.jpgzakon3.jpg

zakon4.jpg

zakon5.jpg

zakon6.jpg

zakon7.jpg

zakon8.jpg

Chciałbym z tego miejsca bardzo podziękować Sunushiemu który pomógł z questami, bez niego nie było by to możliwe

Grafiki pochodzą z wall.alphacoders

Environment (poświata, chmury, księżyc) na tych mapach jest mojego autorstwa, same mapy są ogólnodostępne.

Jeżeli macie jakieś pytania co do założeń projektu, chętnie dopowiem.

To by było na tyle ;)

sygnatura2.png

Opublikowano

a bd to wprowadzane w życie według mnie to zajebiście ciekawe hmm myśle nad zakonem śmierci a azraela

Mam pytanie a bd takie coś jak wojny gildi ale zakonów, np.

Zakon Śmierci wyzwał Zakon... na pojedynek/wojne/bitwe(jak tam kto chce)

1351550102-U700511.jpg
Opublikowano

Ciekawy pomysł, mogę nad tym pomyśleć.

Co do tego czy gdzieś się to znajdzie, to na razie robię to dla własnej przyjemności, aczkolwiek bardzo prawdopodobne że zobaczycie to na jakimś serwerze.

sygnatura2.png

Opublikowano

I myśle też niewiem nie oglądałam filmiku (nie chce mi się) stworzyć mapki dla poszczególnych zakonów(jak są to spoczko) i tak sala konferencyjna wiem dużo chyba roboty i dać okrągły stół tak jak u króla Artura tylko np zakon chaosu taki straszny beran zalany krwią(może być czerwony) a śmierci taki lekko zniszczony

No i albo mapka dla wojen zakonów albo wykorzystać po prostu mapke wojen gildi^^

1351550102-U700511.jpg
Opublikowano

Są mapki, jest nawet coś podobnego do twojej 'sali'. ;)

Dodam od siebie, że do tego samego zakonu może dojść np postać z shinsoo, i ktoś z chunjo. W ten sposób dawni wrogowie mogą stać się sprzymierzeńcami.

sygnatura2.png

Opublikowano

Przyznam , że bardzo fajnie to wygląda , ciekawe jak by to wyglądało w praktyce ... :D

Można to jakoś przetestować ?

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Ciekawe jest jeszcze to że postać w zakonie ma zawsze kolorowy nick, nie ważne czy w opcjach jest włączony kolor królestwa czy też nie.

Zakon Chaosu - Czarny, kolor nicości.

Zakon Krwi - Czerwień.

Zakon Śmierci - Zieleń, kolor zepsucia.

sygnatura2.png

Opublikowano

Zarąbisty pomysł.

A czy można byłoby stworzyć gildie będąc w jednym z zakonów, i czy masz w planach stworzenie swojego serwa z tymi zakonami?

Aha i jeszcze prośbę mam.

Na filmie widziałem że fryzura woja jest ze skilli reikar'iego, czy posiadasz owe skille?

Jeżeli tak to upniesz gdzieś bo mi potrzebne. Dam kilka lajków :)

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Oj, niestety nie mam tego wyglądu :)

Gildie można bez przeszkód zakładać, ale członkowie muszą należeć do naszego zakonu.

Nie robię aktualnie żadnego serwera, a te modyfikacje do metina tak dla przyjemności tworzę, aczkolwiek jak pisałem wyżej jest spora szansa że to zobaczycie na jakimś serwerze.

sygnatura2.png

Opublikowano

Fajnie to wygląda, dobrą wyobraźnię masz :)

To jest bardziej chyba w formie ''klanów''?

Ładny księżyc w ss'ie, jak na metka to zdumiewająca grafika.

Ps: azrael <3

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Widzę,że szkoła inf. skończona :D.Bardzo dobry pomysł.Możesz nawet pomyśleć o metin3,albo metin2v2.Masz odemnie Lubie to

Domeny Metin3 wykupione więc raczej może pomarzyć o rozpowszechnieniu

@topic

Zapomniałbym, nie udostępniaj tego.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Widzę,że szkoła inf. skończona :D.Bardzo dobry pomysł.Możesz nawet pomyśleć o metin3,albo metin2v2.Masz odemnie Lubie to

Bez przesady. Ja tam od września na profil technik informatyk lecę, skończona to będzie mam nadzieję za 4 lata :D

sygnatura2.png

Opublikowano

Powinieneś pomyśleć o pracy jako grafik.Bardzo starannie zrobione.Chociarz jedna osoba,która zna się na rzeczy.Powiedz mi jeszcze ile waży taki klient?

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Tyle samo, może kilkadziesiąt nowych linijek w root dodane +pliki mapek. Modyfikacje są głównie od strony serwera.

Grafiki nie są niestety moje :D są z alphacoders.com, ja dodałem tylko te napisy i ikonki w rogu.

No i jeszcze te flagi zakonów, zapomniałem.

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...