Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta Graficzna

geraga7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam swojego pc'ta już od 8lat ; D , i planuje kupić nową płyte gówną , procesor oraz karte graficzną . Teraz pada moje pytanko :

1.Czy jeżeli został bym przy swoim starym procesorze " AMD 1,8ghz" To jest sens kupowania nowej karty graficznej , jeżeli tak to jaką najlepiej .

2.Na dzień dzisiejszy mam na wydanie na karte ,procesor , i płyte około 800zł , Mogli byście polecić najlepszy procesor w raz z płytką gówną ; D Ale postanowiłem sobie jeden warunek , procesor musi być Intel core :D

Dzięki i Pozdrawiam.

1337878273-U378523.png
Opublikowano

Hmm, jak będziesz chciał kupic nową płyte to pewnie nie bd pasować Ci procesor pod nią. Karta graficzna... Hmmm, nie będzie przypadkiem przy lepszej karcie efektu bootleneck? Podaj dokładną specyfikacje twojego pc'tka to spróbujemy Ci pomóc ^^

Opublikowano

No właśnie w tym problem , że obecnie nie ma mnie na swoim PC . Jedynie co pamiętam to :

Pamięć ram 2gb

Karta pamięci Nvidia Geforce 5200fx -,-

System 32bitowy Windows7

Procesor AMD tech. 1.8ghz

I to raczej wszystko co pamiętam ;/ , a jutro mam możliwość kupna wszystkiego : D i dlatego założyłem temacik .

Może ktoś by polecił taki procek , płyte oraz karte żeby batelfild3 odpalił ale żebym zmieścił się w kwocie od 600zł do 800zł :)

1337878273-U378523.png
Opublikowano

PEŁNA SPECYFIKACJA KOMPUTERA, ludzie, komputer składa się z :

Płyty głównej

Zasilacza

Procesora

Karty Graficznej

Ramu

Dysku twardego

Systemu operacyjnego (opcjonalnie)

Obudowy (opcjonalnie)

btw skoro komp ma osiem lat, to trzeba wymienić go całego, bo na pewno nowszy procesor ani karta graficzna na starej plycie glownej i zasilaczu nie pojdzie.

Opublikowano

@UP

Autor napisał że nie ma go obecnie na swoim komputerze...

@TOP

W tych czasach trzeba zakupić już nowego pc'ta żeby popykać sobie w jakies gierki :). ok 2 tys trzeba wydać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...