Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pewien problem i prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź gdyż ludzie czekają na serwer :) Będę bardzo wdzięczny.A więc :

1.Od długiego czasu męczę się ze stworzeniem NPC'a w Citizens który daje questa, że trzeba przynieść mu 500 Denarów (waluta serwera) i wtedy dostaje się rangę MPCik

Gdybyście mogli napisać mi całego questa :) Dla osoby ogarniającej to wszystko jest to pewnie pikuś albo przynajmniej podesłanie jakiegoś przykładu. Błagam bez tego mój serwer dalej zostanie dennym survivalem a już jestem tak blisko sukcesu :) Jeżeli źle umieściłem temat proszę o przeniesienie nie ZAMKNIĘCIE :) Pozdrawiam Kasior

2.Chciałbym zrobić na serwerze za pomocą multiverse-portals parę światów na przykład Świat Górnikow,Drwali,Farmerów itp.

Ale nie wiem jak zrobić że po przydzieleniu na przykład rangi Górnik Można było wejść w teleport do świata górników a jako Plebs żeby się w ogóle nie dało do żadnego teleportu. I dana ranga do danego teleportu żeby mogła tylko

Opublikowano

masz program quest writter sciagnij go i sam napisz

Po 1 w Quest Writerze nie ma opcji że trzeba w queście przynieść kasę jest tylko że można dostać, a po 2 tu masz ss'y jak robię testowego questa w tym programie i co mi z tego wychodzi -.-:

To jest ukryta treść, proszę

A wyszło z tego tylko tyle i to nie jest na 100% quest:

Test:

texts:

description: "Drwal"

completion: "Przynies mi 500 Denarow"

acceptance: "Gratulacje"

repeats: 1

objectives:

rewards:

Jeszcze raz proszę o pomoc :)

Opublikowano

Nikt Ci nie odwali serva za cb sam probuj , pamietam jak kiedys robilem RPG chyba z tydzien sie tym bawilem a teraz nie bd komus to w 5 minut robic zebys odniosl sukces :) trzeba sie napracowac zeby miec server dobry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...