Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tnąca Się Gra (Kiedyś Tak Nie Miałem)

HeinekenTrade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od dnia dzisiejszego mam problem z grą tnie mi się na wet na najniższych wymaganiach, dodam że kiedyś normalnie w nią grałem na max wymaganiach i nic się nie cieło

Kompa mam dobrego

4 g ram

3x 2,5 procek

karta graficzna 1g

Net 6mb

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Sprawdź czy jakieś procesy nie zużywają dużo pamięci, jeśli tak to postaraj się je wyłączyć.

Robię to co lubię, lubię to co chcę.

84564230168514981164.png

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie podałeś info,ale jaki masz system operacyjny to już nie podałeś.

Użyj Ccleaner/a i podaj jaki masz system oraz zrób defragmentacje dysku.

Opublikowano

ja też mam czasami lagi to po prostu wina dużego pingu . Ja mam neta na 2 kompy i jak moja mama korzysta to mi ping skacze i mi się zawiesza ale gdy sam korzystam jest ok

Opublikowano

Jak masz Win 7 to tak wejdź C:\Windows\Prefetch i uwaga !!! skasuj prawie wszystkie tam pliki oprócz Layout.ini uwaga ten plik Layout.inni nie może być usunięty po czym zrób reseta.

Opublikowano

Dlaczego mam je usunąć?

Hmm kiedyś miałem ten sam win co teraz i śmigało mi aż do dzisiaj.

Od czego te pliki są, do czego służą?

Prefetch w Windows jest śledzony w sposób uruchamiania komputera i często otwierane programy. Informacje te są zapisywane w systemie Windows w kilku małych plikach w folderze prefetch. Przy kolejnym włączeniu komputera system Windows odwołuje się do tych plików, aby przyspieszyć proces uruchamiania i blabla... później jakby nie było może się zapchać do starych odwołań itp.dlatego chciałem abyś usunął te pliki.

Edit.Rozszerzenie : Ręczne kasowanie plików prefetch ma sens tylko wtedy, gdy przez komputer użytkownika przewija się wiele różnych programów. Gdy odinstalowuje się daną aplikację, odpowiadający jej plik prefetch nie jest kasowany. Do chwili, gdy nie zostanie zastąpiony automatycznie innym plikiem, niepotrzebnie obciąża zasoby. Jeśli użytkownik instaluje i odinstalowuje dużo programów, system może nie nadążać z aktualizacją bazy plików prefetch, przez co szybkość uruchamiania poszczególnych aplikacji będzie niższa, niż mogłaby być. Dopiero w takiej sytuacji warto skasować całą zawartość folderu Prefetch i pozwolić systemowi, by zbudował go od nowa, dostosowując do aktualnej zawartości dysku. Dzięki temu zabiegowi, szybkość otwierania poszczególnych aplikacji powinna się zwiększyć.

Także możesz śmiało kasować te pliki tylko podkreślam zachowaj plik Layout.ini jego się nie kasuje !!!

Opublikowano

Miałem to samo.... wina łącza.... w momencie jak grałem coś nie dobrego działo się z netem.... i gra się zacinała. moim zdaniem nie jest to żadna wina procesów , trojanów itp. :)

Jak grasz nie masz 6 mb tylko np. 512 kilo ;)

Pozdro

x

Opublikowano

Up

Gra ma wymagania na minimum 256 kb,a 512kb to jeszcze rarytas :P

A gdyby miał wysokie pingi to powinno go wywalać z gry w każdym bądź razie nie zaszkodzi sprawdzenia co jest z netem także niech zrobi testy nawet i tutaj :

http://www.speedtest.net/

a później jeszcze tu :

http://pingtest.net/

Opublikowano

Zrobiłem test neta wyniki:

netm.png

gfgfo.png

Pliki jak kazałeś usunąłem i dalej się tnie.

Także to nie wina internetu pingi masz bardzo zajebiste to ja mam większe i net też wporządku

A ogólnie to wykonałeś powyższe kroki defragmentacja dysku,przejechanie ccleaner a w nim cleaner i później rejestr ?

Opublikowano

sprawdz temperature procka. ja kiedys jak gralem w gry to mialem przycinki, a mialem 80stopni, a teraz mam 40 i zadna gra mi sie nie tnie

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...