Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Regeneracja baterii laptop

C.J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój laptop ma 4 lata, od dłuższego czasu nie działa w nim bateria, mianowicie takie coś mamy:

To jest ukryta treść, proszę

Jak odłącze kabel, to pisze, że jest 100% baterii, potrzyma 5 minut i zgaśnie..

Da się ją jakoś zregenerować/naprawić, czy konieczna jest wymiana na nową?

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz jak znam życie to kiedy jechałeś na kablu miałeś też baterie wsadzoną i przez to bateria jest do dupy, też tak miałem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP Po co wrzucasz na iv ? przecież tam po paru dniach wszystkie screen usuwają ?

Weź wstaw na normalny hosting :/ a nie muszę gdzieś jeszcze wchodzić -.- wbij na

To jest ukryta treść, proszę

A jeśli chodzi o baterię no to 4 lata to duży odstęp czasu wtedy baterie były gorsze i pewnie co niektóre posiadały efekt pamięci... i twoja tak pewnie ma...

Nie uzyskasz dużej wydajności ale może jak zrobisz tak parę razy to coś pomoże :)

Rozładuj ją do końca tak żeby laptop nie chciał się nawet włączyć na sek... Potem podłącz do prądu na całą noc 8h i tak parę razy :) Mi przynajmniej takie coś działa w komórce bo w laptopie to jeszcze mam dobrą około 2h, może 2,30h wytrzyma :D

Przeważnie nie ładuję komórki od zera tylko jak widze wieczorem że mam np. 50% a wiem że jutro wychodzę to i tak ją ładuję jak mam 30% też ale nie raz rozładowuję do końca... tak że nawet nie za wibruje i ładuję całą noc i wtedy od razu lepiej bateria trzyma :) Dodam że to smartphone :)xD xD :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A trik z wkładaniem baterii na trzy dni do zamrażalnika? Bezpieczne to? Daje efekty?

1329036830-U154499.png
Opublikowano

@up

Mój kolega przypalił sobie dysk na tyle, że mu nie działał... włożył do zamrażalki na 30min i zadziałał jak nowy

w sumie moja trzyma też nie długo... Tylko 30 minut, a ma teraz we wrześniu 2 lata. Inaczej ma się sprawa z laptopem mojego ojca który będzie miał teraz 4 lata, a bateria trzyma mu 3h co najmniej...

Opublikowano

My mówimy o baterii, a nie o dysku..

Słyszałem, że jak kwas się zużyje w bateriach, to już niema dla nich możliwości odnowy, chyba, że coś z wymianą ogniwa, ale nie wiem, czy to było do baterii w stylu LIon.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Regeneracja nie ma zadnego sensu, kosz i lecisz po nowa. Tricki w zamrazarce gowno daja, a jeszcze bardziej moga spiepszyc akumulatory. Niestety laptopy maja to do siebie ze maja chujowo zrobione uklady ladowania i nawet jak jest podlaczony do pradu to po naladowaniu teoretycznie nie powinien ladowac akumulatora, ale to tylko teoria. Laptopa musisz co jakis czas ruszyc na baterii, zeby nie jej sie nie stalo bo laptop z bateria podlaczony i naladowany w 100% potrafi szybciej zuzyc akumulator niz takie rozladowywanie na maxa i potem ladowanie.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Najbardziej rozbrajające są ceny baterii.. 200-300zł, przecież, to się nie opłaca w ogóle o.O a używanej nie kupie, bo nie wiadomo tak naprawdę, jaką miała historię.

1329036830-U154499.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...