Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gracze na cuboidzie ustawiaja lave/wode. Pomocy :(

Rocky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mój problem polega na tym że na moim serverze mimo że jest cuboid, flaga na lavę to i tak wylewają lave i wode na terenie cuboida. Proszę o szybką odpowiedź

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Nie ma innych pluginów na cuboid. Możesz jedynie factions claimować ale to bezsens. Lepiej poczytaj jakie są flagi, wpisz przykładowo:

/rg flag <nazwa cuba> kuffa deny

Wtyczka zwróci WSZYSTKIE dostępne flagi. Jak znasz choć trochę angielski to sobie poradzisz.

Opublikowano

Polecam essentials i w ustawieniach :

lava-flow: true

i po plynacej lavie :)

POSTAWI LAVE, ALE SIĘ NIE ROZLEJE

========================================================================

Bądź w WorldGuard / worlds / (swiat) / blacklist.txt i dodac na dole to :

# Deny lava buckets

[lavabucket]

ignore-perms=my.own.madeup.permission

ignore-groups=admins,mods

on-use=deny,tell

NIE WYLEJE Z WIADERKA

2w6ic6t.png

Opublikowano

Nie no sorry to nic nie dało, musze whiteliste ustawić bo innej opcji nie ma. Kiedyś też widziałem taki plugin na cuboidy i jak nie mogłem postawić czegoś komunikat był następujący: You are not allowed to build here. A to nie było od WorldGuard'a chyba. Jakieś propozycje?

Opublikowano

Podaj swoje IP / sprawdzę jakie masz Pluginy i powiem Tobie czy coś z nimi sie uda zrobić. Jestem święcie przekonany, że posiadasz essentials i worldguard, ale źle to robisz. Musi działać.

2w6ic6t.png

Opublikowano

f16.owncraft.pl:25089 ale lista pluginów dla graczy jest zablokowana, już podaję.

FoundBoxx, WorldEdit, NoCheatPlus, EnderCrystalizer, PermissionsEx, AntiRelog, TreeAssist, WorldGuard, AntiGrief, TabHealth, SimpleBan, iConomy, AuthMe, SimpleTNTBlocker, Permissions, WorldSaver, OpenInv, PlayerStatusSigns, FalseBookCore, Essentials, EssentialsSpawn, FalseBookBlock, VanishNoPacket, AZRank, ChestShop, EssentialsChat, FalseBookExtra, Factions

Tak to wygląda

Opublikowano

A tak z ciekawości qwerty0123 , jesteś w grze milten ?

MODERATORZE, ZANIM ZAMKNIESZ TEMAT/DASZ PUNKTY LUB ZROBISZ COKOLWIEK Z MOIMI POSTAMI/TEMATAMI NAJPIERW NAPISZ CO JEST ŹLE, A JA TO EW. POPRAWIĘ....

Opublikowano

Może:

/rg flag nazwa_cuboida build deny

Ta flaga blokuje budowanie na danym cuboidzie.

jak nie mogłem postawić czegoś komunikat był następujący: You are not allowed to build here.

To na pewno jest WorldGuard, tylko flaga taka jak wyżej. :] Likę dasz radę dać?

Take it easy my friend

Opublikowano

qwerty chciałem wejść na twój serve by pomóc, ale offline :P

....

dobra jestem na serverze, ale chyba nie ma Ciebie :P. Jak bedziesz napisz na gg : 42430097

2w6ic6t.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...