Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jak grać KW-1

sewikBTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KW-1 jest to czołg V tieru, do tego jeden z najlepszych, którego musisz zostawić w swoim garażu! Gdy go wymaxujesz, będzie najlepszą maszyną do zarabiania w tej grze, jeśli nie chcesz wydawać złota na czołgi premium.

Gra nim jest baaaardzo łatwa, prawie zawsze rzuca na top.

1) Gdy jesteś na topie, raczej nie jeździj sam, ponieważ jesteś głównym celem wroga. Najlepiej jedź z medem lub jakimś heavy.

2) Gdy rzuca Cię na spód stawki, zostań w drugiej linii i staraj się dobijać wrogów, celuj w weak spoty, bo raczej mało co przebijesz.

Obowiązkowe uzbrojenie:

- gąsienice - KW-1 mod. 1941

- silnik - V-2K

- radio - 10RK

- wieża - project ChTZ mod. 1942

- działo - 85mm F-30 !!!

Obowiązkowo także: mały zestaw naprawczy, mała apteczka, ręczne gaśnice.

Mam nadzieję, że pomogłem, w razie jakichkolwiek wątpliwości, pytaj. :) Licze na lajka. :P

Opublikowano

Ulepsz go najpierw na elitarnego. Nigdy nie jezdzij sam i nigdy jako pierwszy. Jak wrzuci Cb do cieniaskow to jedz z grupka medow i rozwalaj po kolei. Jak wrzuci do 7 tierow to jedz za jakims ht z 7 tieru i mu pomagaj. Pierwsze 100 bitew kazdym czolgiem to nauka gry nim. Jezeli nie umiesz nim grac to zmien nacje lub linie czolgow.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Dzięki dzięki po mału go ulepszam i już ogarniam nim grę, zostało mi te działo -85mm F-30- To jednak będe nim grał na długo :) Like poleciało :)

99911772284476029604.png
Opublikowano

Witam mam własnie KW-1 od jakiegos czasu i czy po zakupie tego silnika za 5k wzrosnie troche przyspieszenie? Jak najlepiej celowac by uniknąc rykoszetów i w co by najwieksze DMG osiągać?

Opublikowano

Wiesz nie wiem czy to dużo da przeciwko rykoszetom bo to zależy jak ktoś sie ustawi może jedynie pomóc mu z pancerzem który penetracja nie pozwala mu przebić

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No jeżeli nie umieją kontować na na niskich tierach to po winien przebijać wszystkich

A co do tego że dużo zarabia to nie zgodzę się moim zdaniem w porównaniu do tierów 7 i 6 to on nie zarabia nic a z tierów 5 lepiej zarabia Pz4 :P

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja KW-1 jak jestem w topie to zostaje w bazie. Zostając w bazie masz pewność że jak się dobrze ukryjesz to masz pewność że wytrwasz dużo strzałów (i zniszczysz parę czołgów :)). Zaś gdy jesteś na dole jedź w drugiej linii i dobijaj wroga.

Opublikowano

Ulepsz go najpierw na elitarnego. Nigdy nie jezdzij sam i nigdy jako pierwszy. Jak wrzuci Cb do cieniaskow to jedz z grupka medow i rozwalaj po kolei. Jak wrzuci do 7 tierow to jedz za jakims ht z 7 tieru i mu pomagaj. Pierwsze 100 bitew kazdym czolgiem to nauka gry nim. Jezeli nie umiesz nim grac to zmien nacje lub linie czolgow.

Tym bardziej że w kb wychodzisz przy 85 ~~ bitwach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...